Didier Drogba, nakon finala Lige prvaka: Negdje davno bilo je zapisano da se ovo mora dogoditi

Nedjelja, 20. svibnja 2012. 10:15 Napisao/la  SC

Vjerujem u Boga i sudbinu, često se molim. Ovo je negdje davno bilo zapisano da će se dogoditi. Želim ovaj naslov posvetiti svim trenerima i igračima koji su bili dio kluba proteklih godina, rekao je Drogba

Bila je to sudbina. Jednom kada je Didier Drogba zabio odlučujući jedanesetarac koji je  Chelseaju donio prvu titulu europskog prvaka, izbrisani su svi demoni prošlosti. Zaboravljen je poraz od Manchester Uniteda u finalu u Moskvi nakon jedanesterca kada se John Terry poskliznuo i propustio donijeti trofej. Zaboravljena je i krađa protiv Barcelone u polufinalu kada je Chelsea ispao u sudačkoj nadoknadi. Sve je zaboravljeno. Sudbina. Chelsea je postao europski prvak kada to nitko nije očekivao.

- Vjerujem u Boga i sudbinu, često se molim. Ovo je negdje davno bilo zapisano da će se dogoditi. Bog je prekrasan i ova ekipa je nevjerojatna. Želim ovaj naslov posvetiti svim trenerima i igračima koji su bili dio kluba proteklih godina. Jako sam sretan, naš izjednačujući pogodak promijenio je puno toga na psihološkom planu, rekao je sjajni Didier Drogba, junak večeri, koji je zabio gol za 1:1, i ključni penal. Čak je skrivio jedanesterac u produžecima, ali Petr Cech je pročitao Robbena.

- Bilo je teže gledati, nego igrati, rekao je John Terry, kapetan Chelseaja koji je propustio finale nakon što je zaradio crveni karton protiv Barcelone u uzvratnom susretu polufinala. Ipak, uz dopuštenje UEFA-e Terry je uz Lamparda dobio priliku podignuti pobjednički trofej.

- Izgubili smo protiv Napolija 1:3, pa Benfica. Onda nitko nije očekivao da imamo ikakve šanse protiv Barcelone. Svi su nas već odavno bili prekrižili, čak i u finalu kada je Bayern poveo.  Nekada je jednostavno sudbina u pitanju i mislim da se ovo jednostavno moralo dogoditi ove godine. Puno mi je značilo što sam mogao podignuti trofej, hvala Lampardu i hvala UEFA-i. Ova titula nam znači jako puno, a kada vidite navijače, shvatite koliko i njima znači, dodao je Terry.

Nakon finala Jupp Heynckes poručio je da Robertu di Matteu Chelsea mora ponuditi trogodišnji ugovor nakon ovakvog uspjeha. Ipak, Talijan nije htio ništa komentirati.

- Moja budućnost nije bitna, što god klub odluči, ja ću to poštivati. Ono što razgovaram s Romanom Abramovičem ne iznosim u javnost. Sve je to nebitno, jer već sam nekoliko puta rekao, da sam zadovoljan s uvjetima i prilikom koja mi je pružena i sve što se dogodi ili odluči u budućnosti ću poštivati, rekao je Di Matteo.

- Nogomet je luda i nepredvidiva igra i mislim da nitko nije mogao predvidjeti što će se dogoditi u zadnja tri mjeseca. Jako sam sretan i zadovoljan zbog svih ljudi koji su na neki način povezani s klubom, zaključio je Di Matteo.

PXL 120520 47Slavlje navijača Chelseaja/ Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.