Antonio Conte, trener Juventusa: Bayern je glavni favorit za osvajanje Lige prvaka

Srijeda, 03. travnja 2013. 09:55 Napisao/la  SC

-  Bili smo iznimno dobro pripremljeni, vidjelo se to na našoj taktici. Rano smo ih napadali i kolektivnom smo igrom isključili Andreu Pirla iz utakmice. U određenim trenucima smo igrali čudesno, objasnio je strateg Bavaraca Jupp Heynckes

Bavarska slavi veliki trijumf svojih nogometnih ljubimaca u prvom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka. Bayern je napravio veliki korak prema plasmanu u polufinale elitnog natjecanja. Juventus je u Alianz Areni bio nemoćan. Svjesni su toga i Torinezi.

- Bayern je pokazao koliko je superioran nad nama. Oni su fizički jači, imaju strašne pojedince i momčadsku kvalitetu. Najnormalnije je nakon svega viđenog reći da je bolja momčad, daleko bolja momčad, pobijedila. Mi dugo nismo igrali na ovako visokoj europskoj razini, a ova utakmica je dokaz da smo još daleko od toga, objasnio je trener talijanskog prvaka Antonio Conte i dodao:

- Nogomet je nepredvidljiv i naravno da je još u uzvratu sve moguće. No, realno je Bayern dosta ispred nas. Taj je klub jedan od glavnih favorita za krunu prvaka Europe, a mi nismo u igri za to.

U redovima Bayerna raspoloženje je malo pokvarila ozljeda Kroosa. Reprezenativni veznjak u prvome je ogledu s Juventusom ozlijedio mišiće aduktora desne noge, te će zbog toga s terena izbivati nekoliko tjedana, možda i dva mjeseca, potvrdili su iz tog kluba.

- Bili smo iznimno dobro pripremljeni, vidjelo se to na našoj taktici. Rano smo ih napadali i kolektivnom smo igrom isključili Andreu Pirla iz utakmice. Gol Davida Alabe u prvoj minuti dao nam je sigurnost, a nakon toga smo u određenim trenucima igrali čudesno, objasnio je strateg Bavaraca Heynckes.