×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Liga prvaka: Chelsea se provukao protiv Benfice, Real Madrid ležerno preko APOEL-a

Srijeda, 04. travnja 2012. 22:38 Napisao/la 

Chelsea - Benfica 2:1; Real Madrid - APOEL 5:2. Odrađeni su posljednji susreti četvrtfinala Lige prvaka. Chelsea i Real Madrid odlaze u polufinale, gdje nas očekuju spektakularni susreti

Očekivano, Benfica ipak nije uspjela kreirati iznenađenje i eliminirati Chelsea iz Lige prvaka. "Bluesi" odlaze u polufinale, na novi sastanak s Barcelonom, s kojom imaju nekih neraščišćenih računa iz prošlosti. Roberto Di Matteo za sada ispunjava snove Romana Abramoviča, kojemu je patološka opsesija osvajanje Lige prvaka.

Nisu momci u plavom odigrali utakmicu koja će se pamtiti, dapače, Benfica je, baš kao i u prvom susretu, bila poduzetnija momčad, željeli su odmah od starta napasti i vratiti ukupan rezultat u egal. Chelsea je na svom travnjaku izabrao igru na kontre (!), što im se isplatilo u 21. minuti. Javi Garcia je u svom kaznenom prostoru neoprezno oborio Ashleyja Colea, pa je slovenski sudac Skomina pokazao na jedanaesterac. Frank Lampard je bio siguran za 1:0.

Izgledalo je kako je utakmica prelomljena u 40. minuti, kada je kapetan Benfice Pereira na glup način zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Začudo, Benfica se nije raspala, niti odrekla napadačkih ambicija, stiskali su domaćina, bez obzira što su bili u igračkom deficitu. Uostalom, ako je Cech bio najbolji domaći čovjek, onda to dovoljno govori o odnosu snaga na travnjaku. Ipak, popustio je i Cech pet minuta prije kraja, kada je Javi Garcia "abolirao" vlastitu grešku iz prvog dijela i pogodio za 1:1.

Tada je krenula poprilična "frka" kod Chelsea, koji se odjednom počeo panično braniti, a Benfica žestoko jurišati. Mirisalo je na senzaciju, ali je takvu mogućnost otklonio Raul Meireles, koji je u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio za 2:1 i ogromno olakšanje "Bluesa". Prije samo nekoliko tjedana izgledalo je kako je Chelsea zreo za "rezalište", a sada su u polufinalu Lige prvaka...

Real Madrid je, što god Jose Mourinho najavljivao, odradio posao protiv ciparskog APOEL-a. Uostalom, Mourinho je na travnjak poslao sastav koji niti jednom do sada nije od prve minute zajedno istrčao. Igrali su uglavnom oni čija minutaža nije potpuna, vjerojatno kako bi malo dobili na samopouzdanju.

Naravno, kvalitativna razlika na terenu je ogromna, bez obzira tko igrao u dresu "kraljeva". Poveli su domaćini sa 2:0, očekivala se dodatna kanonada raspucanih Madriđana, ali je Gustavo Manduca ispunio osobne snove. Napadač APOEL-a je zabio pogodak na Santiago Bernabeu, što se ne događa baš svakome...

Naravno, domaćina je to naljutilo, pa je ekspresno spakirao još dva gola za odmak od upornih Ciprana. No, baš u skladu sa željom srpskog trenera Ivana Jovanovića, APOEL se odlučio časno oprostiti od Lige prvaka. Zabili su još jedan pogodak, iz jedanaesterca, što je apsolutni uspjeh za njih. Naravno, opuštenost igrača Reala očitovala se praktički iz svakog dodira s loptom. Na kraju je oporavljeni Angel Di Maria zabio predivan gol za "petardu" na Bernabeu, a Real se počeo pripremati za sudare s Bayernom...




CHELSEA - BENFICA 2:1
Stadion Stamford Bridge. Gledatelja: 37000. Sudac: Damir Skomina (Slovenija). Strijelci: 1:0 Lampard (21-11m), 1:1 Javi Garcia (85), 2:1 Meireles (90+2)

Chelsea: Cech, Cole, Terry (59 Cahill), Ivanović, Luiz, Lampard, Obi Mikel, Ramires, Torres (88 Drogba), Kalou, Mata (79 Meireles)

Benfica: Moraes, Emerson, Pereira, Capdevilla, Aimar, Javi Garcia, Witsel, Gaitan (61 Djalo), Marić, Bruno Cesar (73 Rodrigo), Cardozo (57 Nelson Oliveira)

REAL MADRID - APOEL5:2
Stadion Santiago Bernabeu. Gledatelja: 70000. Sudac: Gianluca Rocchi (Italija). Strijelci: 1:0 Cristiano Ronaldo (26), 2:0 Kaka (37), 2:1 Manduca (67), 3:1 Cristiano Ronaldo (75), 4:1 Callejon (80), 4:2 Solari (82-11m), 5:2 Di Maria (84)

Real Madrid: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo (46 Callejon), Varane, Kaka, Sahin, Altintop, Granero (65 Albiol), Cristiano Ronaldo, Higuain (55 Di Maria)

Apoel: Urko, Jorge, Kaka, William, Poursaitidis, Nuno Morais, Marcinho, Charalambidis, Manduca (68 Adorno), Ailton Almeida (70 Solari), Helio Pinto (78 Satsias)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.