×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Bayernova pobjeda nije obeshrabrila Mourinha: Real se vraća na Allianz Arenu 19. svibnja

Srijeda, 18. travnja 2012. 09:29 Napisao/la 

U redu, prvi pogodak smo primili iz zaleđa i utakmica je, realno, trebala završiti 1:1. Ipak, događa se i da suci pogriješe, rekao je Jose Mourinho nakon poraza Real Madrida u prvoj utakmici polufinale Lige prvaka od Bayerna

München je u ekstazi. Nakon što je Bayern, opet, nokautirao Real Madrid u polufinalu Lige prvaka, Bavarcima je optimizam odletio u nebo. Logično, jer protiv Reala ionako imaju skoro pa savršen skor. U Münchenu su do sada igrali deset puta, devet puta slavio je Bayern, samo jednom "Kraljevi". Od 19 međusobnih susreta, Bayern je čak jedanaest puta bio bolji od Real Madrida, koji je dobio šest utakmica, a dvije su završile neriješeno. Usput, ovo je Bayernu sedma domaća pobjeda iz sedam utakmica u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Bavarci, evidentno, plaćaju danak sjajnim izdanjima u Ligi prvaka, jer su u Bundesligi rekli "hvala i doviđenja" borbi za naslov prvaka. Što i nije loše, u kontekstu uzvrata protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu. Jer, Bayern će biti apsolutno koncentriran upravo na uzvrat polufinala Lige prvaka, bez odmaka i razmišljanja o Bundesligi. Za razliku od Reala, koji u subotu mora na noge Barceloni, na redu je još jedan El Clasico. A "Blancosi" protiv Guardioline momčadi, blago rečeno, baš i ne briljiraju. Allianz Arena svjedočila je sjajnom Bayernu, pogotovo u drugom dijelu. Mogli su sasvim uništiti Real, samo da je bilo malo više sreće i(li) koncentracije. Ali, i ovako je Jupp Heynckes više nego zadovoljan.

- Real Madrid je u otvaranju utakmice bio bolji, to se mora priznati. No, mi smo brzo preuzeli kontrolu nad utakmicom, stoga mislim kako je naša pobjeda zaslužena. Naravno da sam zadovoljan, ne pobjeđuje se Real svaki dan. Igrači su dali sve od sebe, fizički smo bili sjajni. Samo, moramo znati da ništa nije gotovo, ovakvo izdanje, ako ne i bolje, trebat će nam i na uzvratnom susretu, ako mislimo dohvatiti to toliko željeno finale Lige prvaka na našem stadionu, rekao je Heynckes.

Jose Mourinho je nakon susreta bio neuobičajeno miran. Real je prvi pogodak primio iz zaleđa, ali veliki Mou, iako su to mnogi očekivali, nije isukao tešku verbalnu artiljeriju i krenuo u opći napad na suce. Začudo, Howarda Webba je amnestirao bilo kakve odgovornosti za prvi pogodak Bayerna.

- U redu, prvi pogodak smo primili iz zaleđa i utakmica je, realno, trebala završiti 1:1. Ipak, događa se i da suci pogriješe, ne mogu kriviti Webba zato što nije vidio da je igrač Bayerna (Luiz Gustavo nap.a.) stajao u zaleđu. Svejedno, mi imamo dobar rezultat, jer s bilo kakvom pobjedom u Madridu, a da ne primimo pogodak, eliminirat ćemo Bayern, poručio je Mourinho.

Portugalac je, zapravo, uvjeren kako će Real Madrid igrati finale Lige prvaka, 19. svibnja upravo na Allianz Areni.

- Vratit ćemo se u München, igrat ćemo finale na Allianz Areni! Znam, svi sad čekaju naš sudar s Barcelonom u subotu, ali mi ćemo i nakon El Clasica imati dovoljno vremena za rekuperaciju, ne brinite, uvjeren je Mourinho. Isto razmišlja i strijelac jedinog pogotka za Real Madrid, Mesut Özil, koji je poručio:

- Pomalo nesretno smo primili oba pogotka, ali optimizam nas ne napušta. U Madridu ćemo uzeti pobjedu vrijednu finala, vraćamo se na Allianz Arenu, vidimo se opet 19. svibnja.

I tako, obje momčadi u prve redove guraju optimizam. Agrumente imaju jedni i drugi, iako je u prvom susretu Bayern pokazao da Real Madrid nije momčad s druge planete, da se s njima može, ako je cijela momčad u pravom ritmu. Sve opcije ostaju otvorene...

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.