Bayern eliminirao PSG, bavarska momčad potpuno neutralizirala Kyliana Mbappea

Srijeda, 08. ožujka 2023. 22:58 Napisao/la  SC

Igrači Bayerna djelovali jače i brže u duelima, ponovila se još jedna sezona nakon koje će u Parizu bezupješno tražiti uzroke novog neuspjeha u Ligi prvaka

Bayern eliminirao PSG, bavarska momčad potpuno neutralizirala Kyliana Mbappea

Bayern je eliminirao PSG u uzvratnoj utakmici u Munchenu lakše nego što se očekivalo budući da je Mbappe bio potpuno spreman za utakmicu.

Dogodilo se ono što je iskusni Muller najavio, Bayern je u plitkoj zoni potpuno isključio Mbappea iz igre, do francuskog napadača nije stigla ni jedna upotrebljiva lopta, posebice nije bilo okomitih Messijevih pasova što je presudilo utakmicu.

Nevidljivi Mbappe propustio je samo jednu izgledniju priliku tek u 88. minuti, kada je utakmica bila rješena.

Bezopasni PSG nije puno učinio u napadu, igrači Bayerna djelovali su jače i brže u duelima, ponovila se još jedna sezona nakon koje će u Parizu bezupješno tražiti uzroke novog neuspjeha u Ligi prvaka.

Indikativna je bila Verrattijeva pogreška prije vodećeg pogotka Bayerna, iskusni veznjak izgubio je pod pritiskom dvojice igrača loptu na vrhu svoga kaznenog prostora, Goretzka je odigrao Choupo-Motingu, koji je rutinski loptu poslao u praznu mrežu.

Pred kraj je sjevnula brza kontra koju su dvojica pričuvnih igrača pretvorila u pogodak, a dvojica pričuvnih igrača u Bayernu su asistent Cancelo i strijelac Gnabry.

Od 82. minute igrao je Mane, koji se vratio nakon višemjesečnog izbivanja zbog ozljede.

Stanišić je jako dobro odigrao cijelu utakmicu za Bayern.

BAYERN: Sommer, Stanišić, Upamecano, De Ligt, Davies, Goretzka, Kimmich, Coman (86 Gnabry), Muller (Cancelo), Musiala (82 Mane), Choupo-Moting (68 Sane)

PSG: Donnarumma, Pereira, Ramos, Marquinhos (36 Mukiele, 46 Bitshiabu), Hakimi, Vitinha (82 Ekitike), Verratti, Ruiz (76 Zaire-Emery), Mendes (82 Bernat), Messi, Mbappe

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka: Bayern - PSG 2:0 (1:0) (Choupo-Moting 61, Gnabry 89)
* u zagradi rezultat prve utakmice

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.