BAYERN - BARCELONA Bavarci se nadaju da Leo Messi neće biti raspoložen

Utorak, 12. svibnja 2015. 08:14 Napisao/la  SC

Liga prvaka (20.45): Bayern - Barcelona. Messi nije jedini problem Bayerna,  oslabljena momčad u završnici sezone gubi prepoznatljivi tonus


Bayern i Barcelona u utorak od 20.45 na Allianz Areni igraju uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka. Prednost Barcelone (3:0) iz prve utakmice čini se neuhvatljivom isto kao što je Leo Messi neuhvatljiv za bilo koju obranu na svijetu. Messi ponovo igra nogomet kojim ruši zakone fizike u driblinzima, najbolji igrač na svijetu najveći je problem trenera Bayerna Pepa Guardiole. Isto kao što je bio tuđi problem kada je Guardiola na klupi Barcelone osvojio sve što se moglo.

Nažalost Guardiole i navijača bavarskom kluba, Messi nije jedini problem Bayerna. Objektivno, Bayern trenutačno igra na razini nedostojne bavarskog diva, oslabljena momčad u završnici sezone gubi prepoznatljivi tonus. Dojam je da Bayernu u ovom trenutku problem predstavljaju puno slabije momčadi od Barcelone:

- Naše šanse su male, ali dok postoji nada mi ćemo se boriti. Barcelona je favorit, no dužnost svakog igrača Bayerna je izaći na travnjak i pružiti svoj maksimum. Bez obzira kako sve završilo, poručuje izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Sve skupa što dopire u javnost iz Bayerna zvuči kao retorika gubitnika. Izostanci najboljih igrača (Robben, Ribery, Alaba...) dolaze na naplatu! Ni jednoj vrhunskoj momčadi nije problem jednu ili dvije utakmice odigrati bez najboljih igrača, ali kada momčad duže razdoblje ostane bez najboljih igrača, neizbježno počinje mijenjati konture... I onda počne izgledati nemoćno kao Bayern u završnici sezone.


Bez obzira što u Bayernu zvuče kao da su ispali, mentalitet pobjednika jedina je uzdanica:

- Imamo se pravo nadati. Čuda se u nogometu događaju. Borit ćemo se do kraja. Nismo euforični, ali niti pesimistični. Sve je još moguće. Istina je da su posljednji događaji bili negativni, izgubili smo od Dortmunda, Barcelone i Augsburga, ali prije samo dva tjedna pregazili smo Porto 6:1. Ne sanjamo da će biti kao protiv Porta, ali pokušat ćemo, rekao je napadač Bayerna Thomas Müller.


Bayern je u četvrtfinalu izbacio Porto načinom koji je impresionirao nogometnju javnost. Nakon pobjede (3:1) u prvoj utakmici, Porto je slovio kao favorit budući da u Ligi prvaka nije izgubio utakmicu, a Bayern ne izgledao dobro... Na Allianz Areni do odmora Porto je primio čak pet pogodaka i na kraju doživio najveći (1:6) u klupskoj povijesti.


Jasno da Barcelona nije Porto, između ostalog zato jer ima Lea Messija zbog kojega je katalunjski klub favorit u svim natjecanjima. Objektivno, Bavarci se jedino mogu nadati da Messi neće biti previše raspoložen... 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.