Bayern 2012 - Bayer 2002: Nazire li se još jedna generacija rođenih gubitnika?

Subota, 19. svibnja 2012. 09:10 Napisao/la  I. V.

Ako Bayern ne osvoji Ligu prvaka igrači postaju najveći gubitnici u klupskoj povijesti, baš kao i generacija igrača Bayera iz 2002. godine

Bayern igra finale Lige prvaka na svom stadionu, Chelsea je protivnik koji se mora respektirati, ali ne tako kao Real Madrid ili Barcelona, utakmica je povijesna šansa jedne generacije, itd, itd… Sa stanovišta Bayerna sve najave večerašnjeg finala Lige prvaka svode se na dvije pretpostavke.

 Prvo, Bayernu se ove sezone može dogoditi isto što se dogodilo Bayeru 2002. godine. Momčad iz Leverkusena  igrala je 2002. godine vjerojatno najljepši nogomet na svijetu, trener Klaus Toppmoller  forsirao je bespoštedno napadački nogomet koji se na kraju sezone pokazao gubitničkim. Leverkusen je bio drugi u prvenstvu, izgubio je finale domaćeg Kupa i na kraju je izgubio u finalu Lige prvaka od Real Madrida predvođenog Zidaneom i Ronaldom.

Bayern je ove sezone ostao drugi u prvenstvu iz Borussije, u finalu Kupa Borussia Dortmund je ponizila Bayern pobjedom od 5:2, a večeras…

- Kada Bayern izgubi prvenstvo nije dobro, kada Bayern izgubi nacionalni Kup isto tako nije dobro. Ako Bayern osvoji Ligu prvaka, na kraju sve ispadne dobro, kaže Bastian Schweinsteiger.

Drugo, Bayern je 2010. godine izgubio (0:2) finale Lige prvaka od Intera koji je vodio Jose Mourinho.

- Mislim da je ove sezone samopouzdanje puno jače izraženo nego prije dvije godine, imamo više želje za uspjehom, kaže kapetan Philipp Lahm.

Nije problem u vjeri nego u načinu igre. Ova generacija Bayerna neusporedivo je bolja nego generacija prije dvije godine, što je na klupi Real Madrida u polufinalu najbolje osjetio upravo Jose Mournho.

Međutim, Chelsea neće igrati kao Real Madrid nego kao Inter, što profilu Bayernovih igrača ne odgovara. Mentalitet bavarske momčadi izrazito je napadački, isto kao i Bayerov iz 2002. godine. Bayern ima problema kada igra na tzv. postavljenu obranu protiv objektivno slabijih momčadi, zbog takvog pristupa ove sezone izgubio je prvenstvo i Kup.  

Večerašnja utakmica za ovu generaciju igrača Bayerna zaista je povijesna. Ako Bayern ne osvoji Ligu prvaka igrači postaju najveći gubitnici u klupskoj povijesti, baš kao i generacija igrača Bayera iz 2002. godine.  Nije baš lako igrati pod takvim pritiskom.  

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.