Ante Čačić, trener Dinama: Neki će se noćas napiti od tuge, a neki od veselja!

Srijeda, 25. srpnja 2012. 23:53 Napisao/la  ZG

Ne želim komentirati suđenje iako se ne mogu oteti dojmu da smo u obje utakmice oštećeni, kaže Ivajlo Petev

Kakve dvije lude utakmice!, zavapio je Ante Čačić nakon što mu je Domagoj Vida pogotkom u osmoj minuti sudačke nadoknade donekle produljio trenersku karijeru na Dinamovoj klupi.

Hoće li mu mandat trajati još dan, dva ili će mu izvršni predsjednik Zdravko Mamić povjeriti i dvije utakmice protiv moldavskog Sheriffa, vidjet ćemo.

- Obje smo utakmice riješili u zadnjim minutama, presudilo je veliko plavo srce. Inficirani smo dobrim ljudima oko nas, netko to sve krasno vidi. Možemo reći - zbogom Ludogorec! Čestitam igračima na vjeri da mogu okrenuti rezultat. Mi imamo problema u igri, ali ovo je bila najvažnija utakmica za egzistenciju kluba u zadnjih deset godina. Ovo pripada samo velikim momčadima i ljudima koji u pobjedu i uspjeh vjeruju. Idemo prema cilju - Ligi prvaka.

Čačić nije ni jednom rečenicom, riječju niti slogom spomenuo svoj status u klubu.

- Često smo gubili utakmice i okretali rezultat u našu korist. Pripreme smo koncipirali za Ligu prvaka, imali smo nesreću da smo u tako ranoj fazi natjecanja dobili toliko dobrog suparnika. Ipak, bili smo iskusniji i kvalitetniji. Sami su se "skuhali", jer su više razmišljali o drugim stvarima nego o igri.“

U tom je dijelu Čačić u pravu, jer Bugari su, od pet minuta sudačke nadoknade, barem, tri i pol proveli ležeći na travi. Stoga sučevu odluku o dodatne tri minute možemo tretirati opravdanom.

- Ovo je pobjeda za sve hrvatske ljude koji vole hrvatski nogomet. Naši su igrači heroji.

Potjerao sam naprijed i Vidu, Kelavu... Izmjene smo radili pravodobno. Primili smo pogodak, uvukla se nervoza. Nakon 1:2 nisam dopuštao nikakvu paniku u svlačionici u poluvremenu. Jesmo li imali sreće? Kad se to često događa, onda to više nije sreća. Neki će se noćas napiti od tuge, a neki od veselja.

Čačić tvrdi da će kvaliteta igre vremenom rasti.

- U nekim smo detaljima igrali bolje u prvoj utakmici u Razgradu nego sad u Maksimiru, ali mi ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu, na pripremama smo igrali samo dvije ozbiljne utakmice, do Božića nemamo vremena niti za jedan razvojni trening… Ničim nas Ludogorec nije iznenadio, znali smo da ima laganu i motoričnu momčad, a moji igrači, k tome, nisu u najboljoj formi. Ima dosta rezervi u našoj momčadi. Primjerice, Beqiraj teže dolazi u formu…

U formi nije bio ni bugarski trener Ivajlo Petev:

- Teško je nešto suvislo reći nakon ovakve utakmice. Dok smo imali 11 igrača bili smo bolji suparnik. Kad smo ostali bez Marcelinha morali smo se povući i prepustili smo inicijativu Dinamu. Hrvatima se opet osmjehnula sreća. Ponosan sam na svoju momčad, u godinu dana smo od debitanta u prvoj ligi došli do kvalifikacija za Ligu prvaka. U obje smo utakmice primili pogotke u sudačkoj nadoknadi, i to besmislene pogotke. U nogometu se, nažalost, greške događaju.

Nije htio komentirati osam minuta sudačke nadoknade.

- Ne želim komentirati suđenje iako se ne mogu oteti dojmu da smo u obje utakmice oštećeni. Ne znam zašto je sudac toliko produljio utakmicu. Želim Dinamu uspjeh i nadam se da ćemo se jednog dana opet susresti da izravnamo račune.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.