Ante Čačić: Ako nas protivnik svaki put isto kažnjava, očito je problem u kvaliteti na pojedinim pozicijama

Četvrtak, 04. listopada 2012. 07:55 Napisao/la  SC

Puno se potencira Kelavina igra nogom, naravno da u igri nogom nije plemenit kao ostali igrači, ali ne bih sve svalio na njegova leđa, kaže Čačić

Ante Čačić nije bio ni blizu prvog pozitivnog rezultata u Ligi prvaka, trener Dinama priželjkivao je uspjeh protiv objektivno najslabijeg protivnika u skupini. Pokazalo se da je i najslabiji protivnik prejak za Dinamo:

- Igrali smo više u igrača u sredini, time smo htjeli da Dynamo ne dođe rano do vodstva. Međutim, upravo se to dogodilo, greškom smo rano primili pogodak. Nakon toga smo uspostavili ravnotežu u igri, stvorili nekoliko situacija u kojima smo mogli biti učinkovitiji. Nismo uspjeli, primili smo drugi pogodak. Ono što je dobro, drugo poluvrijeme nismo izgubili, momčad nije potonula. I dalje smo težili igri kojom bismo smanjili rezultat. Na kraju moram biti iskren i reći sljedeće: ako nas protivnik svaki put isto kažnjava onda je očito problem u kvaliteti na pojedinim pozicijama. Dynamo je zasluženo osvojio tri boda, ima jako dobru srednju liniju, čvrstu obranu, tako da nam nisu dali puno prostora za napade. Ponavljam, jedino možemo biti zadovoljni što nakon ranog vodstva i prvog poluvremena nismo izgubili glavu, što smo se kroz igru pokušali oduprijeti domaćinu, kaže Čačić

Kako ovakvom igrom protiv PSG-a?

- Svaka je utakmica nova priča, očekujem da individualne pogreške svedemo na minimum i da ćemo biti učinkovitiji, nada se Čačić.

Kelava je opet početnički griješio?

- Puno se potencira Kelavina igra nogom, naravno da u igri nogom nije plemenit kao ostali igrači, ali ne bih sve svalio na njegova leđa. Mislim da kod situacije uoči drugog pogotka lopta nije ni trebala doći do Kelave, stoperi su to drugačije mogli riješiti. Kad je već došla na slabiju desnu nogu, loptu je izbacio prema desnoj out-liniji gdje nismo dobro reagirali. Znali smo kako Kelava reagira kada ima loptu na slabijoj nozi, jednostavno se poklopio niz pogrešaka. Idealni scenarij za domaćina, kaže Čačić.

Duje Čop unio je promjene u načinu igre u drugom dijelu, premalo da bi Dinamo postao opasan:

- Utakmicu je odredio prvi pogodak. Da smo izdržali desetak minuta bez pogotka mislim da bismo bolje parirali Dynamu. Šteta! Probat ćemo ispraviti te pogreške u idućim utakmicama, ovo nam je škola, kaže Čop.

Niko Kranjčar odigrao je solidno prvo poluvrijeme, u drugom je zamijenjen zbog taktičkih razloga:

- Rani nam je pogodak puno pomogao. Dinamo je u prvom dijelu dobro kontrolirao loptu, a mi smo stvarali šanse. Mislim da smo zasluženo pobijedili, ali vidi se napredak u igri Dinama čime mogu biti zadovoljni. Dinamo je ponovo dokazao da su igrači ponikli u njihovoj školi tehnički savršeni i da znaju dominirati u pas-igri. Na njihovu žalost, nisu bili konkretni, nisu ozbiljnije zaprijetili našem vrataru. Znali smo našim ritmom i agresijom možemo dobiti utakmicu, što se pokazalo točnim. U drugom dijelu smo se povukli, trener nam je rekao da je napravio takvu zamjenu da bismo igrali na kontre, tako smo i stvarali šanse, kaže Kranjčar

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.