Liga prvaka na Facebooku, početak kraja televizije kakvu danas poznajemo

Nedjelja, 02. srpnja 2017. 10:18 Napisao/la  SC

Nakon printanih medija i standardna televizija polako počinje gubiti tržišnu utakmicu s društvenim mrežama

Korisnici Facebooka iduće sezone moći će izravno gledati utakmice Lige prvaka čime počinje kraj televizije kakvu danas poznajemo.

Izravne prijenose utakmice Lige prvaka za sada će moći gledati samo korisnici iz SAD-e.

Prijenose je osigurala američka televizijska kuća Fox, koja je će na svojim Facebook stranicama Fox Sports i španjolskoj Fox Deportes, omogućiti prijenos dvije utakmice iz grupne faze, četiri susreta osmine finala i četiri četvrtfinalne utakmice.

Neki prijenosi osigurani su ekskluzivno za Facebook, a neki će se moći gledati na televiziji.

Jasno da je ciljana skupina mlađa populacija, koja praktički više ne gleda televiziju.

 Mladi na mobilnim uređajima koriste servise s društvenih mreža na kojima se sve više pojavljuju kvalitetne snimke prijenosa utakmica, koji milijunima korisnika nude besplatan prijenos u visokoj rezoluciji.
 
 Dovoljno je na Facebook tražilici upisati željenu utakmicu i prijenosi će se ponuditi sami od sebe.

 Nije objavljeno koliko će Fox zaraditi i kako će kontrolirati prijenose, ali je sigurno da će Fox još više proširiti tržište.
 
 Još je sigurnije da je nakon printanih medija i standardna televizija polako počela gubiti tržišnu utakmicu s društvenim mrežama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.