Leon Benko uskoro debitira za Sarajevo, FIFA djelomično usvojila žalbu

Ponedjeljak, 01. prosinca 2014. 23:00 Napisao/la  SC

 Kineski savez i dalje može odbiti izdati papire, ali je ova odluka stvorila preduvjet za privremenu registraciju, kaže direktor Sarajeva Selimović

Leon Benko mogao bi uskoro debitirati za Sarajevo. Benko je potpisao za Sarajevo u rujnu, ali nije dobio radnu dozvolu zbog spora s kineskim Dalianom. Naime, Benko je otišao iz Kine zbog toga što mu poslodavac nije isplatio ugovoreno. Kada se htio registrirati za Sarajevo, Kinezi su uskratili ispisnicu.

Komisija FIFA-e djelomično je usvojila Benkovu žalbu i zahtjev za raskid ugovora, Dalian je dužan podmiriti obveze.

- Kineski savez i dalje može odbiti izdati papire, ali je ova odluka stvorila preduvjet za privremenu registraciju. Nadamo se da će ovaj proces proći nesmetano i vjerujem da ćemo u proljetni dio sezone ući jači za ovog sjajnog napadača, kazao je direktor Sarajeva Selimović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.