Kvalifikacije za SP: Sjajna predstava i bod Kosovara u Turkuu, Konopljanka promašio pobjedu Ukrajine

Ponedjeljak, 05. rujna 2016. 23:02 Napisao/la  SC

Najbolji ukrajinski igrač promašio je jedanaesterac u 83. minuti utakmice

U Kijevu, pred praznim tribinama, Ukrajina i Island ponovili su remi iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo 1999. godine, kada je također bilo 1:1 na istom stadionu.

Izbornik Ukrajine Andrej Ševčenko nije uspio slaviti na debiju, a mogao je.

Međutim, Jevgenij Konopljanka promašio je jedanaesterac za pobjedu u 83. minuti.

Island je poveo već u 6. minuti preko Alfreda Finnbogasona.

Njemu je sjajno asistirao Birkir Bjarnason sjajno je asistirao za Finnbogasona na lijevoj strani, njegov udarac uspio je obraniti vratar Andrij Pjatov, ali se lopta odbila od kapetana Oleksandra Kučera ponovno do napadača gostiju, koji je iz kuta uspio zabiti za vodstvo 1:0.

Već u 11. minuti Finnbogason imao je sjajnu priliku povisiti na 2:0, ali je, nakon obrane Pjatova, uspio prebaciti gol za pet metara.

To je sve ojačalo Ukrajince, koji su krenuli naprijed i izjednačili u 41. minuti.

Jaroslav Rakitski sjajno je opalio iz daljine, vratar Hannes Halldorsson odbio njegov udarac, nakon čega se lopta na 12-13 metara odbila do Jarmolenka, koji je uspio sjajno pogoditi i vratiti susret na početak.

U drugom poluvremenu domaćin je napadao, pokušavao zabiti za pobjedu, a idealna prilika stigla je u 83. minuti.

Arnor Traustason skrivio je penal nad Bodanom Butkom po desnoj strani, a u nogama Konopljanke bila je ukrajinska pobjeda.

Halldorsson je otišao u desnu, zvijezda domaćih šutirala u lijevu stranu, ali je lopta od vratnice otišla van terena i Island je preživio već viđeni poraz.

Na drugoj strani, najbolji strijelac u povijesti Ukrajine Ševčenko ostao je bez pobjede zbog jednog od svojih najboljih igrača, čiji bi promašaj na kraju kvalifikacija mogao skupo koštati njegovu momčad.

Kosovo je remijem u Finskoj 1:1 otvorilo svoje prve kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a uz malo više sreće u Prištinu bi se vratilo s punim plijenom.

Bunjaku i Berisha promašili su niz odličnih prilika u prvom dijelu, ali Finska je poslije uvodnih 45 minuta imala 1:0 golom Paulusa Arajuurija nakon kornera.

No u nastavku Fince nije mogla spasiti ni sreća ni stativa.

Valon Berisha u nastavku je sjajnu igru okrunio prvim povijesnim golom za Kosovo iz jedanaesterca i izjednačio u 58. minuti.

Lam je srušio njegovog prezimenjaka Bernarda, a Valon je silovito probio Hradeckiyja za ludnicu 2000 pristiglih Kosovara na stadionu Veritas u Turkuu.

Do konca susreta kosovski nogometaši tražili su još jedan kazneni udarac, ali slovački sudac odlučio je ostati nijem pri dvojbenom startu na Besartu Halimiju u šesnaestercu.

Kosovo se sjajno predstavilo u svojem debiju na nogometnoj sceni i s pravom može žaliti za sva tri boda.

Skupina I: Ukrajina - Island 1:1 (Jarmolenko 41/Finnbogason 5), Finska - Kosovo 1:1 (Arajuuri 18/V. Berisha 58-11m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.