Kvalifikacije za SP: Argentina doživjela novi poraz, Brazil preuzeo vodstvo pobjedom u Venezueli

Srijeda, 12. listopada 2016. 09:40 Napisao/la  SC

Utakmice 10. kola: Argentina - Paragvaj 0:1, Čile - Peru 2:1, Venezuela - Brazil 0:2, Kolumbija - Urugvaj 2:2, Bolivija - Ekvador 2:2 

U 10. kolu južnoameričkih kvalifikacija za SP Argentina je ponovo neugodno iznenadila, poražena (0:1) je od Paragvaja u Cordobi!

Sergio Aguero promašio je kazneni udarac, točnije, njegov udarac obranio je 39-godišnji Justo Villar.

Aguero je igrao nezaliječen i nakon utakmice izjavio:

- Ne bih se čudio da me više ne pozovu u reprezentaciju!

Time je jasno ukazao da stanje u momčadi nije dobro otkada nema Lea Messija.
 
Angel Di Maria pogodio je vratnicu, Higuain, Dybala također nisu bili precizni i Argentina zauzima tek peto mjesto, koje vodi u play-off za SP!

Brazil je pobijedio (2:0) u Venezueli golovima Gabriela Jesusa i Williana, u utakmici koja je prekinuta zbog nestanka struje.

Urugvaj je odigrao neodlučeno u Kolumbiji.

Luis Suarez u 73. je minuti donio gostima vodstvo 2:1, u 84. minuti izjednačio (2:2) je  Mina.

 Suarez je postigao 19. gol u kvalifikacijama za SP čime se izjednačio s Hernanom Crespom s najviše golova u južnoameričkim kvalifikacijama u povijesti.

 Čile je pobijedio (2:1) Peru.

Vidal je glavom  doveo Čile u vodstvo, Edison Flores je izjednačio da bi u 85.  minuti  Vidal s 25 metara zabio za pobjedu.

Dinamov napadač Junior Fernandes sjedio je  klupi.

Utakmice 10. kola: Argentina - Paragvaj 0:1, Čile - Peru 2:1, Venezuela - Brazil 0:2, Kolumbija - Urugvaj 2:2, Bolivija - Ekvador 2:2  

Poredak nakon 10. kola: Brazil 21, Urugvaj 20, Ekvador 17, Kolumbija 17, Argentina 16, Paragvaj 15, Čile 14, Peru 8, Bolivija 8, Venezuela 2.

Na SP idu četiri reprezentacije, a peta u play-off.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.