Kvalifikacije za EP: Portugal slavio, Njemačka ostala s bodom u sudačkoj nadoknadi

Utorak, 14. listopada 2014. 22:33 Napisao/la  SC

Cristiano Ronaldo u petoj minuti nadoknade donio veliku pobjedu Portugalu u Danskoj, John O'Shea uzeo dva boda Nijemcima u 94. minuti

Odigrano je posljednjih devet susreta u trećem kolu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se za dvije godine održati u Francuskoj. Ni posljednjeg dana ovoga ciklusa nije nedostajalo iznenađenja, kako sportskih tako i onih koja nemaju veze sa sportom. Utakmica u Beogradu u skupini I između Srbije i Albanije prekinuta je zbog navijačkih nereda na kraju prvog poluvremena, a na još osam stadiona dogodilo se nekoliko neočekivanih rezultata.

Kada su Nijemci preko Kroosa u 71. minuti konačno poveli protiv Irske mislilo se da će se svjetski prvak nakon kiksa protiv Poljske vratiti pobjedama. No iskusni John O'Shea nije mislio tako, pa je u četvrtoj minuti sudačke nadokande izborio zlata vrijedan bod za Republiku Irsku. Na tom je otoku bilo razloga za veselje i s njegove sjeverne strane, budući da se momci u Belfast vraćaju s punim plijenom iz Grčke nakon pobjede 2:0. 

U skupini gdje su Srbija i Albanija dogodila se još veća drama na ogledu između Danske i Portugala. Asistencijom Quaresme i pogotkom Cristiana Ronalda Portugal se izvukao i odnio tri velika boda nakon početnog kiksa protiv Albanije. 

Lagane gostujuće pobjede ostvarili su Švicarci kod San Marina odnosno Gruzijci kod Gibraltara. Mađari su s tek 1:0 prošli kroz Farske Otoke, a Rumunjska je s 2:0 slavila u Finskoj. Poljaci su remizirali sa Škotskom.

Rezultati:
Skupina C: Poljska - Škotska 2:2 (Maczynski 12, Milik 76/Maloney 18, Naismith 57), Njemačka - R. Irska 1:1 (Kroos 71, O'Shea 90+4), Gibraltar - Gruzija 0:3 (Gelashvili 9, Okriashvili 19, Kankava 69)
Poredak: Poljska i Irska 7, Škotska i Njemačka 4, Gruzija 3, Gibraltar bez bodova
Skupina E: San Marino - Švicarska 0:4 (Seferović 10, 24, Dzemaili 30, Shaqiri 79)
Poredak: Engleska 9, Slovenija i Litva 6, Švicarska i Estonija 3, San Marino bez bodova
Skupina F: Grčka - Sjeverna Irska 0:2 (Ward 9, Lafferty 51), Farski Otoci - Mađarska 0:1 (Szalai 21), Finska - Rumunjska 0:2 (Stancu 54, 83)
Poredak: Sjeverna Irska 9, Rumunjska 7, Mađarska i FInska 4, Grčka 1, Farski Otoci bez bodova
Skupina I: Danska - Portugal 0:1 (Ronaldo 90+5), Srbija - Albanija 0:0 (prekinuto u 45. minuti)
Poredak: Albanija i Danska 4, Portugal 3, Srbija i Armenija 1 bod

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.