Kvalifikacije za EP: Engleska ostvarila maksimalni učinak, Slovačka ostvarila izravni plasman

Ponedjeljak, 12. listopada 2015. 22:49 Napisao/la  SC

Ukrajina je očekivano izgubila od Španjolske, što znači da je Mađarska ostvarila izravni plasman na EP kao najbolja trećeplasirana reprezentacija


Engleska je kvalifikacije završila s maksimalnim brojem bodova, što je rijetkost. Impresivna gol-razlika 31:3 ukazuje da su Englezi jedni od glavnih favorita za titulu europskih prvaka iduće godine. Zanimljivo će biti pratiti Engleze u Francuskoj budući da desetljećima nisu ništa napravili na velikim natjecanjima.

Ukrajina je očekivano izgubila od Španjolske, pa su Mađarska i Turska preostala dva kandidata za najbolju trećeplasiranu reprezentaciju koja izravno putuje u Francusku. Slovačka je pobjedom u Luksemburgu ostvarila izravni plasman.

Stefan Ristovski i Leonard Zuta, braniči Rijeke, igrali su za Makedoniju u utakmici bez pogodaka protiv Bjelorusije.

Miral Samardžić igrao za Sloveniju na gostovanju u San Marinu. Slovenija igra dodatne kvalifikacije.

Skupina C: Bjelorusija - Makedonija 0:0, Luksemburg - Slovačka 2:4 (Mutsch 61, Gerson 65-11m/Hamšik 24, 90+1, Nemec 29, Mak 30), Ukrajina - Španjolska 0:1 (Gaspar 22)
Poredak: Španjolska 27, Slovačka 22, Ukrajina 19, Bjelrusija 11, Luksemburg 4, Makedonija 4

Skupina E: Estonija - Švicarska 0:1 (Klavan 90+4-ag), Litva - Engleska 0:3 (Barkley 29, Arlauskis 35-ag, Chamberlain 62), San Marino - Slovenija 0:2 (Cesar 54, Pečnik 75)
Poredak: Engleska 30, Švicarska 21, Slovenija 16, Estonija 10, Litva 10, San Marino 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.