Kup: PSG ispao u čertvrtfinalu od Eviana, Stuttgart izborio finale protiv Bayerna

Srijeda, 17. travnja 2013. 23:54 Napisao/la  SC

Francuski kup, četvrtfinale: Evian - PSG 5:2, nakon jedanaesteraca. Njemački kup, polufinale: Stuttgart - Freiburg 2:1

PSG ispao iz Kupa, Ibrahimović i Silva tragičari

 

Posljednji polufinalist Francuskog kupa je Evian, koji je nakon penala izbacio bogatu momčad PSG-a. Iako je PSG bio apsolutni favorit uoči ove utakmice, gosti iz Pariza dobro su se namučili u Annecyju, a bez pobjednika je završeno regularnih 90 minuta. Ni u produžecima nije bilo pobjednika.

 

Poveli su gosti već nakon osam minuta igre i činilo se da neće imati problema protiv 16-plasirane momčadi Ligue 1. Jallet je sjajno ubacio s desne strane, Javier Pastore dobio loptu na nekih 15-ak metara od gola Eviana, naštimao se i postigao prelijep pogodak. Evian se vraća do kraja prvog dijela. Krenuli su domaći u brzi kontranapad, Yannick Sagbo je s desne strane poslao loptu na suprotni stranu, Saber Khelifa natrčao i loptu poslao u mrežu rezervnog golmana Nicolasa Doucheza.

 

U 117. minuti je kod gostiju zbog prekršaja nad Barbosom isključen Motta. Sorlin je prvi pucao penal i pogodio je za 1:0 vodstvo Eviana. Zatim je Ibrahimovićev udarac odbranio Laquait. Sagbo je bio precizan za 2:0 Eviana i PSG se našao u veoma teškoj situaciji.  Drugi penal za PSG izveo je kapiten Silva, gađao je po sredini gola, ali je pogodio prečku. Khliga je snažnim udarcem odveo Evian na 3:0. Konačno je i PSG zabio s bijele tačke, a na  3:1 smanjio je Lavezzi. Bilo je gotovo. Evian je iskoristio sljedeći penal i riješio pitanje polufinalista.

 

Inače, od pve minute za PSG su igrali i Alex, Thiago Silva, David Beckham, Thiago Motta, Jeremy Menez, Zlatan Ibrahimović, Javier Pastore.... Odmarali su Ezequeil Lavezzi, Kevin Gameiro, Gregory van der Wiel, Marco Veratti...

 

Francuski kup, četvrtfinale: Evian - PSG 5:2, nakon jedanaesteraca (1:1, Khelifa 43/ Pastore 8)

 

Stuttgart izborio finale Kupa protiv Bayerna

 

Nakon što je na impresivan način, naravno i uz pogodak Marija Mandžukića, minhenski Bayern promarširao do finala preko Wolfsburga, u drugom polufinalu njemačkog nogometnog Kupa sastali su se Stuttgart i Freiburg, što je svakako trebao biti puno interesantniji i uzbudljiviji obračun.

 

Uraganski je Stuttgart otvorio utakmicu, zaredao s nekoliko dobrih prilika, opasnih situacija, prodora po bokovima, a već u desetoj minuti stigli su do prednosti. Upravo je jedan takav pokušaj po krilu urodio pogotkom. Ibrahima Traore sjurio se po lijevoj strani, dok je u sredini akciju odlično ispratio Boka, kojem nije bilo teško podmetnuti nogu i poslati loptu u suparničku mrežu. Domaćin je nakon odličnog uvoda možda i pomislio kako će se lakše od očekivanog obračunati sa suparnikom te im je primljeni pogodak u 14. minuti sigurno stigao kao veliko upozorenje. Matirani su kroz akciju u tri poteza, na centru je loptu primio Kruse, koji je fantastičnim proigravanjem u prazan prostor gurnuo Rosenthala. Napadač gostiju jurnuo je prema vrataru Ulreichu, othrvao se naletu domaćeg braniča te smireno i precizno smjestio loptu u mrežu, za poravnanje rezultata.

 

Utakmica se u narednom razdoblju ipak malo primirila, barem što se konkretnih prilika za pogodak tiče, ali samo do isteka prvih 30 minuta. Nakon jednog ubačaja s lijeve strane, obrana gostiju slabo je reagirala, lopta je stigla do Gentnera u lijevom kutu, a njegov ubačaj na peterac Harnik je glavom pospremio u gol. Lopta se od grede odbila iz gol linije, za novo vodstvo i 2:1 Stuttgarta.

 

Bez promjene tog rezultata krenulo se i u nastavak dvoboja. Početne minute drugog poluvremena donijele su nova uzbuđenja, bilo je opasnih pokušaja i s jedne i s druge strane terena, no, treba izdvojiti 52. minutu kada je goste od sigurnog pogotka spasio Krmas izbivši loptu s gol linije, nakon udarca Vedada Ibiševića koji je već bio matirao vratara.

 

 Trener gostiju Streich odlučio je ovaj dvoboja započeti bez hrvatskog nogometaša i bivšeg igrača Zadra Ivana Santinija, koji je Freiburgu i osigurao ovo polufinale maestralnom partijom u završnici četvrtfinala protiv Mainza, no, rano uvođenje jokera s klupe ovog puta mu se nije isplatilo. Zaoštrilo se u tih završnih pola sata, sudac Florian Meyer morao je u nekoliko navrata posegnuti u džep po žuti karton, a svi napadi gostiju ipak su ostali bez završne realizacije.

 

Veliko finale Bayerna i Stuttgarta na rasporedu je 1. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

 

Polufinale njemačkog kupa: Stuttgart – Freiburg 2:1 (Boka 10, Harnik 30 /Rosenthal 14)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.