Kolašinac je građen od istog materijala kao toaleti koji su preživjeli bombardiranje u ratu

Petak, 26. srpnja 2019. 09:53 Napisao/la  SC

Kolašinčeva hrabrost na jedan dan postala je medijski zanimljivija od prijelaznog roka, što nije uspjelo ni novom premijeru Borisu Johnsonu

Kolašinac je građen od istog materijala kao toaleti koji su preživjeli bombardiranje u ratu

Sead Kolašinac postao je najveća medijska zvijezda u Engleskoj nakon što je u Londonu goloruk izašao iz automobila i nasrnuo na razbojnike na skuterima.

Isti su pratili Mercedes Mesuta Ozila, organizirana hajka očigledno je trebala završiti pljačkom ili otimačinom automobila u kojemu su se vozili igrači Arsenala.

Ozil je neko vrijeme pokušavao pobjeći, a onda je stao, iz automobila je izašao Kolašinac i krenu ravno prema jednom od napadača koji je odmah pobjegao.

Isto su učinili ostali, kamere su zabilježile da je jedan nosio nož.

Kolašinac je za nekoliko sati u engleskim medijima dobio status supermena, snimak njegova napada na razbojnike postao je hit na društvenim mrežama, deseci tisuća komentara preplavili su društvene mreže.

Jedan od najzanimljivijih komentara izrekao je novinar BBC-a i nekadašnji nogometaš Garth Crooks.

- Kolašinac je građen od istog materijala kao oni toaleti u Sjevernom Londonu koji su preživjeli bombardiranje tokom Drugog svjetskog rata. Jednostavno, odabrali su pogrešan automobil, kazao je Crooks.

Piers Morgan, također poznati novinar, navijač je Arsenala:

- Nevjerovatna hrabrost Kolašinca koji se obračunao s naoružanim razbojnicima. Spasio je Ozila i da se ja pitam odmah bih dao kapetensku traku Arsenala Seadu Kolašincu, poručio je Morgan.

Uglavnom, Kolašinčeva hrabrost na jedan dan postala je medijski zanimljivija od prijelaznog roka, što nije uspjelo ni novom premijeru Borisu Johnsonu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.