Jorge Sampaoli: Imam visoko mišljenje o Hrvatskoj, imaju momčad punu fantastičnih igrača

Srijeda, 20. lipnja 2018. 18:48 Napisao/la  SC
Jorge Sampaoli i Leo Messi
Jorge Sampaoli i Leo Messi

 

Jorge Sampaoli najavio je utakmicu protiv Hrvatske, izbornik argentinske reprezentacije pod dodatnim je pritiskom nakon neodlučenog rezultata (1:1) protiv Islanda.

- Možda će te promjene značiti i promjenu formacije, ali ne želim vam reći o čemu jer riječ. Protiv Hrvatske moramo imati posjed lopte i imati u napadu igrača koji može zabijati. Drugačiji protivnik, drugačiji stil. Protiv Venezuele smo igrali 4-4-2, protiv Perua 3-5-2. Kako ćemo protiv Hrvatske? Ne želim vam reći. Hrvatska igra sjajno, dobro popunjavaju praznine i moramo pobijediti i proći skupine. Ne želimo u zadnje kolo doći bez pobjede. Naša je ideja pronaći prostor koji nije oko Messija. Kada on na sebi bude imao dvojicu, trojicu igrača, imat ćemo druge slobodne igrače, to je onda prilika za nas i moramo je iskoristiti. Nadam se da će Messi moći iskoristiti kvalitetu koju ima, a ako on ne uspije valjda netko drugi hoće. Hrvatska ima svoj plan i uvjeren sam da će igrati drugačije nego protiv Nigerije. Imaju velike opcije, pogotovo u napadu i zato naš plan mora biti fleksibilan. Najvažnije za nas je da smo čvrsti u obrani kako bismo mogli mirno razvijati napad, a nadamo se da ćemo biti efikasniji u šesnaestercu. Ako Milan Badelj krene, onda će Luka Modrić otići na ofenzivniju poziciju, a ići će i u kontre preko dva brza krilna igrača i s Mandžukićem kroz sredinu. Imam strašno visoko mišljenje o Hrvatskoj, imaju momčad fantastičnih igrača iz najboljih svjetskih liga, kaže Sampaoli.

Jasno da puno toga ovisi o Leu Messiju, koji je iskazao mentalne slabosti protiv Islanda:

- Messi ne smije nositi svu odgovornost na svojim plećima jer bi to bilo pogrešno. Radi se o Svjetskom prvenstvu, svatko može promašiti penal. Ovdje je bitna cijela momčad, svih 23 igrača. Ponekad nogomet nam servira neugodna iznenađenja. Ne želimo ispasti s turnira i zato ćemo morati biti najbolji. Kada Messi zabije, onda svi preuzimamo zasluge, ali kada Argentina izgubi, onda je uvijek samo Leo krivac. Ima nepošten tretman, previše je to odgovornosti za samo jednog igrača. I ja osjećam odgovornost za taj promašeni penal, a ako Leo zabije Hrvatskoj, slavit ću isto kao što bih slavio gol bilo kojeg drugog igrača. Najbolji je na svijetu, ali nemoguće je da igrač sam potpuno promijeni čitavu utakmicu, smatra Sampaoli.

Argentinski izbornik komentirao je slučaj Kalinić:

- Čuo sam za Kalinića, ali ne znam zašto je otjeran, niti što je napravio. Nisam baš siguran da će to poremetiti Hrvatsku uoči ovako važne utakmice. Gledajte, Kalinić je odličan igrač i sigurno će nedostajati Hrvatskoj. To je strašna momčad i bez Kalinića i mi ćemo morati odigrati najbolju utakmicu kako bismo ih pobijedili. Ali, ne vjerujem da će im 'slučaj Kalinić' omesti koncentraciju, govori Sampaoli.