Joachim Löw: Moram čestitati momčadi, bili smo bolji od Francuza

Petak, 08. srpnja 2016. 09:22 Napisao/la  SC

Moja budućnost? Ne mogu predvidjeti, teško je reći, nismo razgovarali o mogućoj promjeni, kaže njemački izbornik


Joachim Löw nije uspio ostvariti podvig koji su zadnji ostvarii Španjolci, prije njih Francuzi... Njemačka neće biti istodobno aktualni svjetski i europski prvak, Francuska je pobijedila 2:0 i otišla u finale:

- Puno je toga pošlo po krivu, ali moram čestitati momčadi, bili smo bolji. Dali smo puno i isijavali smo snagom. Nismo imali sreće kada smo primili pogodak. To je bila loša sreća, lopta je dodirnula ruku samo minutu prije poluvremena. Imali smo svoje prilike, ali nažalost nismo postigli pogodak. Nismo imali sreće, ali kada smo bili na terenu 2012. ili 2010. godine, onaj tko nas je pobijedio je bio i bolji od nas. Danas to nije bio slučaj, jer smo mi bili bolji od Francuza. Imali smo ozlijeđenih igrača - Khediru, Gomeza, Hummels je bio suspendiran i nije bilo jednostavno to nadomjestiti. Jerome Boateng je morao napustiti travnjak i nakon toga smo bili slabiji. Nismo imali četiri važna igrača, ali je momčad napravila sve što sam tražio od nje, bili smo hrabri i ni za što nas ne treba kriviti. Mislim da će Francuska pobijediti u finalu jer Portugal nije baš bio uvjerljiv. Francuzi su dobra momčad, ali mi smo bili bolji u ovoj utakmici. Mi smo kontrolirali utakmicu, ali u ovoj fazi jedna akcija sve može odlučiti. Da smo postigli pogodak dominirali bismo utakmicom. Francuska nije imala nikakve prilike na utakmici, ali smo mi primili gol u 44. minuti. Svi su bili šokirani. Morao sam smirivati igrače, a kasnije je bilo teško jer Francuzi imaju dobre igrače za kontre, kaže Low.

Presudio je neoprezni potez Schweinsteigera, koji je ničim izazvan skrivio kazneni udarac:

- Odluke sudaca treba prihvatiti. Jedanaesterac, ne znam.. Postoji to pravilo u slučaju kada ruke nisu uz tijelo... Ako pogledate kako je Bastian išao na loptu, ruka mu je dodirnula loptu na jednu desetinku, on nije stigao ni pomisliti na to, bila je to loša sreća. Možete reći da mu ruka nije smjela biti tamo, ali neke pokrete u skoku nije moguće kontrolirati. Nikoga ne mogu kriviti za to. Bastian je u prvom dijelu dobio puno duela, uspio je u svemu taktički. Ukupno gledajući, odigrao je odlično, govori Low.

Lowov mandat glavna je njemačka tema:

- Moja budućnost? Ne mogu predvidjeti, teško je reći, nismo razgovarali o mogućoj promjeni, to nije bilo u pitanju, možda bude sutra kad se vratimo kući. Iza nas je dobro natjecanje, pokazali smo puno, jako smo malo griješili, zaključio je Low.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.