NOGOMET BEZ GRANICA

Ivica Pirić predsjednik Arsenala iz Kijeva

Ponedjeljak, 26. veljače 2018. 10:42 Napisao/la  Ivan Jelić

Prvi strani predsjednik jednog ukrajinskog kluba

Ivica Pirić
Ivica Pirić

 Ivica Pirić postao je predsjednik ukrajinskog drugoligaša Arsenala iz Kijeva!

Nekadašnji igrač Hajduka, Splita i Zagreba s kojim je u sezoni 2001/02 osvojio titulu prvaka Hrvatske, kada je trener momčadi iz Kranjčevićeve bio Zlatko Cico Kranjčar, postao je prvi Hrvat na čelu jednog ukrajinskog kluba.

- Predsjednik sam postao prije nekih desetak dana. Ne bih preuzeo tu uloge da nisam u svojoj igračkoj karijeri nosio dres Arsenala. Trenutno smo vodeći, imamo pet bodova više od drugoplasirane Poltave sa kojom igramo na otvaranju drugog dijela sezone, 17. ožujka na svom stadionu. Ako pobijedimo, teško će nas netko skinuti s prvog mjesta. Imamo sjajne uvjete za rad, sedam velikih travnatih terena, vrhunsko opremljenu teretanu. Klub je odlično posložen na svim razinama. Inače, da se malo pohvalim, ja sam prvi strani predsjednik jednog kluba u povijesti nogometa u Ukrajini, kazao je Pirić.

Novi predsjednik ujedno je postao suvlasnik kluba, preostalih 50 posto vlasničkog udjela ima bivši nogometni sudac Oleksandr Moskalenko.

Ivica Pirić šest sezona bio je igrač Arsenala, toliko se udomaćio da je prema njegovim riječima Ukrajina postala njegova druga domovina.

Pirić se politički aktivirao tijekom sukoba Ukrajine s Rusijom, koja mu je zabranila ulazak u zemlju.

Posebno se angažirao u organizaciji humanitarne pomoći za Ukrajinu.

Tijekom ratnih sukoba 2015. godine u Hrvatsku je doveo dvjestotinjak djece iz Ukrajine, djeca koja su u ratu ostala bez roditelja boravila su na Makarskoj rivijeri.

Nakon što je imenovan počasnim konzulom Ukrajine u Hrvatskoj, postao je predsjednik ukrajinske gospodarske komore u Hrvatskoj.

Krajem 2016. godine organizirao je ukrajinsko-hrvatski gospodarski forum u Kijevu. Na njemu je sudjelovalo 80 hrvatskih tvrtki, delegaciju je predvodio premijer Andrej Plenković.

Pirić se ove godine okrenuo nogometnom biznisu, preuzevši čelno mjesto kluba koji je 2013. bankrotirao i završio u amaterskoj ligi.

Iduće sezone trebao bi opet igrati prvu ligu koju je dvaput osvojio davne 1953. i 1958. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.