Ivan Tomečak u Al Nassru: Bivši suigrači u Dnjipru nisu dobili ni jednu plaću

Srijeda, 20. srpnja 2016. 13:08 Napisao/la  SC

 Tražio sam novu destinaciju, a sve ono što mi se nudilo po Europi nije bilo adekvatno. I onda je stigao poziv Zorana Mamića, kaže Tomečak


Ivan Tomečak potpisao je dvogodišnji ugovor s Al Nassrom, momčad kojega je nedavno preuzeo Zoran Mamić. Bivši igrač Dinama, Rijeke i Dnjipra odlazi u Saudijsku Arabiju.

- U Dnjipru je sve završilo onako kako je završilo, nije sigurno hoće li taj klub više opstati ili ne. Pa sam tražio novu destinaciju, a sve ono što mi se nudilo po Europi nije bilo adekvatno. I onda je stigao poziv Zorana Mamića. Nisam baš za takve avanture, Mamić je bio dodatni motiv da dođem. Prije godinu dana sam stigao u Dnjipro, klub koji je nekoliko mjeseci prije igrao finale Europske lige. A sada sam u Saudijskoj Arabiji. Nogomet je čudan, zar ne, kaže Tomečak za goal.hr.

Ukrajinsku epizodu neće pamtiti po dobrom:

- Kada sam došao u Ukrajinu igrao sam jako puno, gotovo sve utakmice. Kako u prvenstvu, tako i Europi. Imao sam skoro najveću minutažu od svih igrača. Ali, klub nije plaćao igrače. Svaka tri mjeseca bi dobili pola jedne plaće. Žalio sam se tijekom Božićne stanke, a to je za sobom povuklo i druge stvari. Žalili su se i drugi igrači usmenim putem, no ja sam jedini poslao u klub i službeni dopis. Odmah sam manje igrao, pa se rastanak s Dnjiprom pokazao kao jedina opcija. Evo, moji bivši suigrači još nisu primili niti jednu plaću za prošlu polusezonu, govori Tomečak.