Ivan Tomečak: Otvoreno sam razgovarao s Rijekom, nisam se htio vratiti na silu

Utorak, 09. siječnja 2018. 18:22 Napisao/la  SC
Ivan Tomečak
Ivan Tomečak

Ivan Tomečak novi je igrač Cluba Bruggea, nekadašnji igrač Dinama i Rijeke pojačao je vodeću momčad belgijskog prvenstva koju vodi Ivan Leko.

U Club Bruggea dolazi iz pretposljednjeg Mechelena:

- Ovog sam ljeta tražio bilo šta. Samo sam htio igrati. I odlučio sam se za Mechelen. Znao sam da ne idem u top klub, već u momčad u kojoj me čeka dokazivanje, ali i da iz Mechelena mogu napraviti korak više. Znao sam da mogu ovdje napredovati, a evo već me uzeo Club Brugge. Presretan sam. Otvoreno sam pričao s Rijekom, imao neke signale da me žele i u Maksimiru. Ali, tu se nije događalo ništa konkretno. Gledajte, imam neka svoja uvjerenja, znam da nisam zaboravio igrati nogomet. I nisam zato želio pristati na bilo kakve uvjete, niti se doma vraćati 'na silu'. I prihvaćati bilo kakve uvjete. Bio sam svjestan da ću teško opet u inozemstvo ako se vratim u HNL. Vjerujte, nije tako jednostavno izaći iz HNL-a u inozemstvo. U domaćem nogometu su me se ljudi i malo zasitili, radije sam htio ostati vani u nekom manjem klubu, nego se baš vraćati 'na silu'. Tada me nazvao Boško Balaban, ponudio opciju s Mechelenom i nisam imao što izgubiti. Otišao sam u uređenu zemlju, sve je ispalo sjajno, kazao je Tomečak za goal.hr.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.