Ivan Rakitić: Nadam se da se Iniesta ispucao i da će se malo odmoriti za drugi krug

Nedjelja, 19. lipnja 2016. 15:20 Napisao/la  SC

 Teško je svima koji igraju protiv njih, pogotovo protiv čarobnjaka Inieste, kaže Rakitić o Španjolcima

Ivan Rakitić najbolje poznaje španjolski nogomet u hrvatskom kampu, u dresovima pobjednika Europske lige (Sevilla) i Lige prvaka (Barcelona) naigrao se utakmica u najjačoj ligi na svijetu. Jasno da većina španjolskih reprezentativaca igra u najboljim španjolskim klubovima:

- Možda su oni i najkompletnija reprezentacija na svijetu, a nije im bilo lako tijekom priprema, no to iskreno nije nikoga previše ni zanimalo. Suvišno je govoriti o njihovim kvalitetama. Teško je svima koji igraju protiv njih, pogotovo protiv čarobnjaka Inieste od kojega sam mnogo naučio i uz kojega sam uživao, no uvijek postoji ideja kako im se suprotstaviti i moramo se držati svog stila. Dokazali smo da se možemo nametnuti, pa neka i oni malo razmišljaju o nama. Nadam se da se Iniesta ispucao i da će se sada malo odmoriti za drugi krug, ali i njemu kao i svim suigračima iz Barcelone želim svu sreću, kaže Rakitić kojega je izbornik Ante Čačić pohvalio komplimentom da je protiv Češke igrao najbolju utakmicu za reprezentaciju:

- Mi moramo razmišljati o sebi, biti pravi, kao što smo dokazali da možemo u prve dvije utakmice. Ja se osjećam odlično, radili smo na sebi i unatoč određenom umoru već je danas sve mnogo lakše. Živimo za ovakve prilike, imamo čast braniti boje hrvatskog dresa i moramo se još jednom iskazati. Jedna smo velika obitelj i idemo pravim putem, premda su nam Česi iz pola šanse zabili dva gola. Nogomet nas je kaznio, no bit ćemo opet dobri, dat ćemo sve od sebe i na kraju imati ono što smo zaslužili. Naše je igrati nogomet i biti pravi na travnjaku. Ovo ostalo ne možemo promijeniti. Znamo kakva je situacija, no moramo se maksimalno spremiti za Španjolsku. Idemo prvo odraditi to treće kolo, a onda ćemo vidjeti što ćemo i kako ćemo. Kao i uvijek, igramo na pobjedu, makar nam je i bod dobar, ali nikada nije pametno previše kalkulirati, zaključuje Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.