Ivan Jurić srušio Parmu, Bayern se spasio domaćeg poraza od Arminije

Ponedjeljak, 15. veljače 2021. 22:55 Napisao/la  SC
Dva lica jedne utakmice, prvo poluvrijeme na Aliaz Areni odigrano je na terenu prekrivenom snijegom, u nastavku ni traga pahuljama
Dva lica jedne utakmice, prvo poluvrijeme na Aliaz Areni odigrano je na terenu prekrivenom snijegom, u nastavku ni traga pahuljama

Pogotkom Alphonsa Daviesa u 70. minuti nogometaši Bayerna spasili su se domaćeg poraza od Arminie u 21. kolu  Bundeslige.

Utakmica je na kraju okončala rezultatom 3:3, da je prije početka susreta netko ponudio gostima ovakav ishod objeručke bi ga prihvatili.

No, s obzirom na rasplet na Alianz Areni teško da će na kraju biti zadovoljni.

Golovima Vlapa i Piepera gosti su u prvih 45 minuta stekli veliku prednost, na otvaranju drugog dijela postigli su i treći pogodak, ali Bavarci su ih uspjeli sustići.

Ne i prestići.

Zanimljivo, prvo poluvrijeme odigrano je u pravoj snježnoj mećavi, što su gosti znalački iskoristili, no u nastavku kao da se utakmica igrala na nekoj drugoj Alianz Areni.

U prvih 45 minuta travnjak je bio potpuno prekriven snijegom, u nastavku nije bilo ni traga bijelim pahuljama.

Utakmica 21. kola: Bayern – Arminia 3:3 (Lewandowski 48, Tolisso 57, Davies 70/Vlap 9, Pieper 37, Gebauer 49).

Poredak: Bayern 49, RB Leipzig 44, Eintracht 39, Wolfsburg 39, Bayer Leverukusen 36, Borussia Dortmund 33...

U posljednjoj utakmici 22. kola Serie A nogometaši Verone pobijedili su na svom travnjaku Parmu 2:1.

Momčadi hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića to je deveta prvenstvena pobjeda, došla je u pravo vrijeme nakon vezanih poraza od Rome i Udinesea.

Utakmica 22. kola: Verona – Parma 2:1 (Grassi 13-ag, Barak 62/Kucka 8).

Poredak: Inter 50, Milan 49, Roma 43, Juventus 42 (21), Napoli 40 (21), Atalanta 40...

Thomas Tuchel nastavio je svoj pozitivan niz, na klupi Chelseaja debitirao je remijem protiv Wolvesa, u ponedjeljak je u 24. kolu Premierlige njegova momčad pobijedile Newcastle 2:0, što mu je treća uzastopna pobjeda u četiri utakmice na klupi.

Ovim pobjedama Tuchelova momčad primakla se Manchester Unitedu i Leicesteru na samo četiri boda zaostatka.

Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku momčad.

Nešto malo manje zahtjevan posao imao je West Ham, „čekićari“ su bili uvjerljivi protiv najlošije premijerligaške momčadi.

Utakmice 24. kola: West Ham – Sheffield United 3:0 (Rice 41, Diop 58, Fredericks 90+6), Chelesa – Newcastle 2:0 (Giroud 31, Werner 39).

Poredak: Manchester City 53 (23), Manchester United 46, Leicester 46, Chelsea 42, West Ham 42, Liverpool 40...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.