IGRE BEZ GRANICA

Neymar vrijedi kao cijela momčad Man. Uniteda

Subota, 05. kolovoza 2017. 19:08 Napisao/la  SC

Neymar je dvostruko skuplji igrač od Pogbe postao prema tržišnim kriterijima koji su razumljivi samo obitelj Al Thani

Neymarov transfer postavio je nove granice u nogometnom biznisu!

Točnije, srušio je tezu da postoje granice opravdanih ulaganja na čemu inzistira FIFA, koja je pokušala obuzdati trošenje bez pokrića uvođenjem financijskog fair playa.

Katarska kraljevska obitelj Al Thani spada među najbogatije na svijetu, u njihovu vrijednosnom sustavu milijarde su sitniš.

PSG je Neymara platio 222 mil. eura čime je Brazilac postao najskuplji nogometa na sivjetu nedugo nakon što je Manchester United prošle godine postavio rekord, plativši Pogbu 110 mil. eura.

Neymar je dvostruko skuplji igrač od Pogbe postao prema tržišnim kriterijima koji su razumljivi samo obitelj Al Thani, koja je 2010. godine bezuspješno pokušala kupiti Manchester United za 1,5 milijardu dolara.

Valjda je to jedino što su nisu uspjeli kupiti.

Budući da će Neymar godišnje zarađivati 30 mil. eura, petogodišnji ugovor iznosi trošak od 150 mil. eura.

Dakle, PSG je odmah trebao izdvojiti 372 mil. eura neto.

Kada se plate porezi i dodaju troškovi klauzula u Neymarovu ugovoru, pedantni financijski eksperti izračunali su da Neymarov transfer PSG stoji 519 mil. eura bruto.

Usporedbe radi, vrijednost cijele momčadi Manchester Uniteda prema transfermarktu iznosi 558,8 mil. eura!

Usput, PSG je pobijedio u 1. kolu Amiens rezultatom 2:0 pogocima Cavanija (42) i Pastorea (80). Neymar još nije stekao pravo nastupa.

Malo više od jednog igrača PSG-a!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.