HULIGANI POSTALI AKTIVISTI Vlaho Orepić: Bilo je pokušaja probijanja živog zida da se uleti u igralište!

Srijeda, 22. lipnja 2016. 14:35 Napisao  I. V.

Hrvatska reprezentacija postala prva reprezentacija koju skupina vlastitih navijača smišljeno želi izbaciti iz završnice jednog velikog natjecanja


Vlaho Orepić pomutio je  slavlje nakon pobjede Hrvatske nad Španjolskom. Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je u Bordeauxu jednu od najvećih pobjeda u povijesti, utakmica se igrala u veličanstvenom ambijentu koji je pridonio potpunom zadovoljstvu. Međutim, iza kulisa velike pobjede na terenu, jedna manja pobjeda na tribinama prošla se neopaženo:

- Imali smo intervencija, međutim sve je prošlo u redu. Mi obično kad je nešto loše, onda napadamo ljude, a ja bih sad pohvalio sve predstavnike Ministarstva unutranjih poslova koji su i ovoga puta odradili izvrsno posao. Pa bio je jedan konkretan nered na jednom dijelu tribine, no interverniralo se i, hvala Bogu, sve je dobro prošlo. Bilo je pokušaja probijanja živog zida da se uleti u igralište. Prvu utakmicu Francuzi su olako shvatili naša upozorenja, no ovoga puta je sve funkcioniralo, rekao je ministar unutrašnjih poslova Orepić u razgovoru za televiziju N1.

Orepić je neizravno poručio da se nastavljaju pokušaji opstrukcije hrvatske reprezentacije bez obzira što je identificirana skupina izgrednika, koja je bakljadom u 85. minuti izazvala prekid utakmice između Češke i Hrvatske.

Skupina huligana stvarno postaju aktivisti, kako je ministar vanjskih poslova Miro Kovač nazvao navijačke skupine koje se bore protiv čelništva HNS-a. Kovač nije slučajno upotrijebio imenicu "aktivisti" čime je divljanje na tribinama dobilo drugačiju društvenu ulogu.

Naime, većina uglednih svjetskih medija koristi pretežito istu terminologiju, kada analizira stanje u hrvatskom nogometu.

Jedno je siguno: hrvatska reprezentacija postala je prva reprezentacija koju skupina vlastitih navijača smišljeno želi izbaciti iz završnice jednog velikog natjecanja. Jesu li isti huligani ili aktivisti potpuno je nevažno za igrače i većinu navijača, koji uživaju u pobjedama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.