HRVATSKA U ČETVRTFINALU

Subašić nadmašio Schmeichela

Nedjelja, 01. srpnja 2018. 22:52 Napisao/la  SC

 Hrvatska - Danska 4:3, nakon jedanaesteraca

Danijel Subašić
Danijel Subašić

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je eliminirala (4:3) Dansku boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Danijel Subašić nadmašio je izvanrednog Kaspera Schmeichela!

Fantastični Subašić obranio je čak tri jednaesterca, Schmeichel dva!

Ivan Rakitić u zadnjoj seriji mirno je zatresao mrežu i osigurao utakmicu protiv Rusije u četvrtfinalu.

Luka Morić odigrao je pravodobno u 115. minuti, Ante Rebić pobjegao je Jorgensenu od centra, zaobišao je Schmeichela i onda nepotrebno odgodio egzekuciju.

Jorgensen je uklizao i prekršajem zaustavio Rebića, kazneni udarac izveo je Modrić.

Schmeichel je pročitao Modrićevu namjeru i uhvatio loptu!

Bila je to najbolja hrvatska prilika da Hrvatska osigura četvrtfinale prije dramatičnih izvođenja jedanaesteraca.

Šokantni početak utakmice između dvije momčadi koje slove jake u obranama, u 4. minuti na semaforu je svjetlilo 1:1.

U 1. minuti Knudsen je iz auta loptu dobacio do sredine kazenog prostora, u općem metežu lopta je stigla do Jørgensena na drugoj vratnici, prizmeno upućena lopta prošla je Vrsaljku kroz noge, Subašić je reagirao instiktivno, lopta mu se od ruke odbila u mrežu - 0:1.

U 4. minuti Rebić je sjajno odigrao Vrsaljku u kaznenom prostoru, uslijedila je smušena danska reakcija, međusobno napucavanje završilo je idealnom asistencijom na Mandžukića koji je iz blizine pogodio - 1:1.

Uslijedilo je razdoblje nešto bolje igre hrvatske reprezentacije, koja je kroz veći posjed lopte kontrolirala utakmicu.

Ne toliko da bi danska obrana morali strahovati kao hrvatska u 26. minuti, kada je Eriksen proigrao utrčalog Braithwaitea.

Ušao je Danas slijeva ispred Vide, ali je Subašić imao dovoljno vremena zatvoriti prilaze vratima.

Bila je to jedina izrađena prilika do odmora na objema stranama.

Djelovala je hrvatska momčad nešto konretnije u završnici preko bokova, posebice kada bi lopta došla do Rebića kao u 28. minuti, na kraju akcije Perišić nije dobro zahvatio loptu.

Prije toga Rakitićev udarac s 20 metara Schmeichel je obranio.

U zadnjem dijelu prvoga poluvremena Danci su uspostavili ravnotežu u posjedu lopte, nestalo je hrvatske središnjice, počelo se igrati dugačkim dijagonalama što je više odgovaralo Dancima.

U 39. Lovren je glavom nakon prekida dotaknuo lopto nedovoljno jako da bi promijenio smjer, bila je to vrlo izgledna situacija za pogodak.

Što se tiče dvoboja Modrić - Eriksen, oba su igrača bila pod posebnom paskom Delaneyja i Brozovića.

Modrić nije napravio ništa konkretno, Eriksen je jednom asistirao i jednom pogodio gredu.

U 43. minuti Eriksen je iz zatvorene pozicije s 19 metara pokušao lobovati Subašića, lopta je okrznula okvir vratiju.

U drugom poluvremenu Danci su ulaskom Shonea podignuli razinu agresivnosti u središnjem bloku i potpuno uravnotežili odnose snaga u utakmici bez puno konkretnog sadržaja.

Štoviše, u nekoliko razdoblja Danci su izgledali više poduzetnije nego opasnije, posebice na lijevoj strani hrvatske obrane gdje je Yurary Poulsen dobivao duele sa Strinićem.

Međutim, osim Jorgensenova udarca (72) po kojemu je lopta završila ravno u Subašićevu naručju ništa Danci nisu učinili opasnije.

U utakmici usporenog ritma hrvatska momčad izgledala je dominantno jedino kada bi lopta došla do Rebića.

U 86. minuti Rebić je na desnoj strani bacio na stražnjicu Dalsgaarda, dignuo tenzije, ali nije točno odigrao povratnu loptu.

Rebićev (78) udarac s 22 metra za Schmeichela je bio rutinski posao, ali ga treba zabilježiti kao jedini u okvir danskih vratiju.

U produžecima su Danci ostavili bolji dojam, ali se ništa do Rebićeva bijega u 115. minuti nije konkretno dogodilo što bi uzbudilo ikoga tko nije Hrvat ili Danac.

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić (81 Pivarić), Brozović (71 Kovačić), Rakitić, Modrić, Rebić, Perišić (97 Kramarić), Mandžukić (108 Badelj)

DANSKA: Schmeichel, Dalsgaard, M. Jorgensen, Kjaer, Christensen (46 Shone), Knudsen, Delaney (98 Kronh-Dehli), Eriksen, Yurary Poulsen, Cornelius (66 N. Jorgensen), Braithwaite (106 Sisto)

Utakmica osmine finala: Hrvatska - Danska 4:3, nakon izvođenja jedanaesteraca (1:1) (Mandžukić 4/Jørgensen 1)

Strijelci iz jedanaesteraca: Eriksen - Subašić brani, Badelj - Schmeichel brani, Kjaer 1:2, Kramarić 2:2, Kronh-Dehli 2:3, Modrić 3:3, Shone - Subašić brani, Pivarić - Schmeichel brani, N. Jorgensen - Subašić brani, Rakitić 4:3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.