HRVATSKA - TURSKA Prije prvih utakmica lakše je prognozirati vrijeme nego kvalitetu nogometa

Nedjelja, 12. lipnja 2016. 11:46 Napisao/la  SC

Park prinčeva (15): Hrvatska - Turska. Napokon počinje utakmica koju se najavljivalo od kada su ždrijebane skupine Europskog prvenstva


Hrvatska reprezentacija od 15 sati na Parku prinčeva igra protiv Turske. Utakmicu koju se najavljivalo otkada su ždrijebane skupine Europskog prvenstva počinje sljedeći sastav: Subašić - Srna, Vida, Ćorluka, Strinić - Badelj, Modrić, Rakitić - Brozović, Perišić - Mandžukić. I početni sastav mogao se najaviti mjesecima unaprijed...

Nije Ante Čačić imao nekih posebnih briga u pripremi utakmice, jedina dilema bila je Strinić ili Vrsaljko na lijevom boku.

Čačić je pragmatično zaključio da nema smisla izazvati vraga u prvoj utakmici, prirodno je da ljevak (Strinić) igra na lijevoj strani iako je dešnjak (Vrsaljko) u boljoj formi.

- Hrvatska je jedna od najozbiljnijih momčadi na Euru. Uvijek su imali kvalitetne igrače, a ovog puta imaju dva ili tri igrača za svaku poziciju. Znam tko će igrati, ali neću to reći. Jedino mogu reći da ćemo igrati s jednim napadačem, rekao je izbornik Turske Fatih Terim.

Što god Terim govorio, turska reprezentacija objektivno je slabija od hrvatske, imao samo jednu istinsku zvijezdu: Arda Turana.

- Naravno da bismo htjeli da igra više u u Barceloni. Kod mene će igrati stalno. I bilo bi bolje kada ga španjolski mediji ne bi krivili za svaki poraz Barcelone, kaže Terim o Turanu.

Hrvatska ima problem svih favorita, očekivanja su velika:

- Osjeća se nervoza na svakom kutku. Ovo je jako bitna utakmica, dobar protivnik na otvaranju. Bilo je lijepih i loših trenutaka nakon utakmica protiv njih, sve je to nogomet. Vidjeli smo da favorita nema, vjerujemo u dobar rezultat, idemo korak po korak. Španjolci jesu favoriti skupine, kao što je Hrvatska na papiru favorit za drugo mjesto, možda čak i za prvo. Ali taktika i fizika puno znače. Imamo jako tešku skupinu, ali ja vjerujem u svoju momčad, znam kakve igrače imam uza se, dugo se poznajemo, kazao je kapetan Darijo Srna.

U svjetlu navijačkih sukoba u Marseilleu današnja utakmica na Parku prinčeva trebala bi se igrati u sasvim drugačijem ozračju. Hrvatski navijači koji su doputovali u Pariz vjerojatno se neće baviti domicilnim problemima zbog kojih je reprezentacija postala talac:

- Imali smo nažalost problema za koje mi ne možemo odgovarati, za koje nismo krivi. Navijači su uvijek bili 12. igrač Hrvatske, oni znaju što nam znači njihova podrška. Puno je lijepih uspomena na 1998., trebamo opet barem takvu podršku, država je u teškoj situaciji, pokušat ćemo ujediniti sve Hrvate i učiniti ih ponosnim. Uvjeren sam da u Francuskoj neće biti problema s navijačima, nada se Srna.

Iskustvo uči da je prije prvih utakmica na velikim natjecanjima lakše prognozirati vrijeme nego kvalitetu pojedinih reprezentacija.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.