HRVATSKA - ŠPANJOLSKA Robert Jarni: Španjolci nisu više onako moćni kao proteklih godina

Utorak, 21. lipnja 2016. 08:47 Napisao/la  Igor Vranić

Ako ponovimo sedamdesetak minuta prezentiranih s Češkom, možemo se nadati pozitivnom rezultatu, kaže Jarni


Robert Jarni, legendarni lijevi bočni brončane generacije i Juventusa, dobro poznaje španjolski nogomet. Većinu karijere Jarni je proveo u Betisu u Real Madridu:

- Čeka nas susret sa Španjolskom u borbi za 1. mjesto u skupini. Jasno da će veliki hendikep za izbornika Čačića biti neigranje Luke Modrića i Marija Mandžukića. Srećom ima na raspolaganju niz kvalitetnih igrača: Kalinića, Pjacu, Ćorića... i vjerujem da će oni kojima pruži priliku odigrati na visokoj razini. Za reprezentativce nema većeg motiva od igranja protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca. Nisu oni više onako moćni i jaki kao proteklih godina, uostalom Češku su pobijedili zgoditkom Piquea u posljednjim sekundama utakmice. Istina, uvjerljiviji su bili protiv Turske, no čini mi se da su oni nakon poraza u dvoboju s našom reprezentacijom već sami sebe otpisali s Europskog prvenstva. Očekujem neizvjesnu utakmicu u kojoj će Španjolci imati veći posjed lopte, uostalom, to je njihov način igranja, mi moramo biti strpljivi i čekati svoju prigodu. Ako ponovimo 70-ak minuta prezentiranih s Češkom, možemo se nadati pozitivnom rezultatu, kaže Jarni, koji ističe zadovoljstvo viđenim u prva dva kola:

- Hrvatska reprezentacija oduševila me svojim igrama protiv Turske i Češke. Posebice su dobro odigrali 70-ak minuta u srazu s Česima. U samoj završnici došlo je do pada koncentracije što je uzrokovalo da primimo „jeftina“ zgoditka. Unatoč tome, mislim da su naši reprezentativci prikazali najbolji nogomet od svih sudionika Europskog prvenstva u dosadašnjem tijeku natjecanja. Nema dvojbe da imamo „repku“ koja uz malo sportske sreće može daleko dogurati, smatra Jarni.

Hrvatska ima momčad sastavljenu od vrhunskih pojedinaca:

- Luka Modrić je potvrdio da se radi o igraču svjetske klase, postao je vođa momčadi. Uz njega treba pohvaliti kapetana Darija Srnu koji je smogao snage nakon očeve smrti istrčati na teren i još jednom pokazati kako se brani i nosi kockasti dres. Jedan od „heroja“ je svakako Vedran Ćorluka, koji je krvave glave izdržao susret s Turskom, a isto tako i s Češkom. Pokazao je tim činom koliko voli hrvatsku reprezentaciju. Uz gore spomenutu trojicu, treba istaknuti i Ivana Perišića koji je možda naš najbolji igrač, a to je pokazao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu te potvrđuje svojim igrama na ovom natjecanju, zaključuje Jarni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.