Hrvatska - Španjolska (21): Ako se u Bordeauxu dogode tzv. hrvatski navijači, UEFA mora kazniti francuski savez!

Utorak, 21. lipnja 2016. 17:23 Napisao  I. V.

Po kojem kriteriju je Hrvatski nogometni savez odgovorniji od Fédération Française de Football za događanja na francuskim stadionima?


Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (21) u Bordeauxu igra protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Utakmica između Hrvatske i Španjolske nema naglašeni natjecateljski naboj: Španjolci su dvjema pobjedama osigurali nastup u drugom krugu, Hrvatska s 4 boda vjerojatno ulazi u završnicu i ako bude trećeplasirana.

Obojica izbornika neće igrati u najjačima sastavima, Ante Čačić neće koristiti Luku Modrića i Marija Mandžukića. Utakmica ima drugačiji karakter:

- Bez obzira na početnu postavu i puno poštovanje kvalitetnoj Španjolskoj, možda i najboljoj momčadi svijeta koju čine igrači Barcelone i Real Madrida, Hrvatska će tražiti svoju priliku i učiniti sve da je limitira i izvuče što bolji rezultat. Vidjet ćete Hrvatsku koja dolazi. Cijela je momčad svladala sve uvrede i zapreke iz kvalifikacija te se sada ponaša zaista obiteljski i promovira Hrvatsku na način na koji joj i dolikuje. Do zadnjeg ćemo dana izgarati pozitivnom energijom, rekao je Čačić dan prije utakmice.

Objektivno, hrvatska reprezentacija večeras igra prvu utakmicu koja će moći naslutiti mogućnosti na EURO-u. Bez obzira na prikazano, utakmice protiv Turske i Češke nisu bile realno mjerilo hrvatske kvalitete.

Utakmicom protiv Španjolske počinju prava iskušenja, pa je dobro što hrvatska momčad ima pravo čak i na poraz. Nema pravo podbaciti nakon dvije utakmice koje su razinu optimizma dignule do razine finala.

Nažalost, tijekom utakimice u Bordeauxu pogledi će lutati dijelom tribine gdje se nalaze hrvatski navijači. Mogućnost novog incidenta trebala bi biti svedena na minimun, francuska policija raspolaže detaljnjim informacijama.

Ako se u Bordeauxu dogodi nešto nepredviđeno na tribinama, UEFA mora kazniti francuski savez (FFF) prema istom kriteriju kojim kažnjava HNS.

Po kojem kriteriju je Hrvatski nogometni savez odgovorniji od Fédération Française de Football za događanja na francuskim stadionima?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.