Uspjeh Hrvatske ovisi o tome kako će stoperi neutralizirati Cristiana Ronalda

Subota, 25. lipnja 2016. 00:50 Napisao/la  SC

Mi smo u utakmicama u skupini pokazali ambiciju da napravimo nešto značajno. Bit će to sraz dvije dobre momčadi, a Portugal se sigurno boji Hrvatske i neće igrati kao do sada, kaže Čačić

Luka Modrić, Mario Mandžukić, Marcelo Brozović, Domagoj Vida i Ivan Strinić vraćaju se u momčad, koja će večeras (21) početi utakmicu protiv Portugala. Ante Čačić odmorio je pola momčadi i pobijedio Španjolsku, ali utakmica osmine finala sasvim je drugačija priča.

- Ne znam mogu li Modrić i Mandžukić izdržati cijelu utakmicu, no svi pokazatelji govore da mogu i započet će susret. Perišić je u kontinuitetu među najučinkovitijim igračima reprezentacije, dobro se osjeća, a očigledno mu odgovaraju ovakva atmosfera i igra Hrvatske, kada njegove sposobnosti najviše dolaze do izražaja. Teško je reći tko je favorit, a osim toga nema lakih suparnika na EP-u. Bilo je mnoštvo tijesnih utakmica, pri čemu je Portugal u svim utakmicama grupne faze dominirao, imao brojne pokušaje, ali nije uspijevao pobijediti. Vrlo su dobra reprezentacija, satkana od kvalitetnih pojedinaca. Mi smo u utakmicama u skupini pokazali ambiciju da napravimo nešto značajno. Bit će to sraz dvije dobre momčadi, a Portugal se sigurno boji Hrvatske i neće igrati kao do sada. Tradicije postoje da se ruše, a ova je momčad spremna im zabiti, rekao je Ante Čačić na posljednjoj presici uoči utakmice u Lensu.

Protiv Portugala igra ista momčad koja je igrala prve dvije utakmice:

- Moramo ostati na tragu prethodnih igara, držati se svog stila kako bismo pronašli prostor i vrijeme za ono u čemu smo najbolji. Istovremeno moramo ograničiti kvalitetu protivnika, u kojemu prednjači klasa Cristiana Ronalda. Moramo ne dopustiti da ga Portugal iskoristi tamo gdje je najjači. S pravom se stvorila euforija, neka ljudi budu zadovoljni i sretni, nema ništa loše u tome. Optimizam je potreban, a pokazali smo kvalitetu, zajedništvo, odlučnost i postojanost, kaže Čačić.

Nepoznanica nema, portugalska reprezentacija ovisi o učinku najboljega strijelca današnjice čija statistika u Real Madridu izgleda nestvarno (260 pogodaka u 236 utakmica). U dresu reprezentacije Ronaldo daje manje pogodaka, samo 60 u 129 utakmica, što baš i nije neko ohrabrenje pred večerašnju utakmicu.

Hrvatska utakmicu protiv Portugala može pobijediti ako Ronaldo bude dovoljno daleko od Subašićevih vratiju, svaki ulazak u zonu udarca je opasnost.

Problem hrvatske igra je uža obrana, koja u svakoj utakmici barem jednom pogriješi. Ovog puta pogreške ne smije biti, uspjeh ovisi o tome kako će Vedran Ćorluka i Domagoj Vida neutralizrati Ronalda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.