PRIPREMNA UTAKMICA

Hrvatska pobijedila Senegal u Osijeku

Petak, 08. lipnja 2018. 20:14 Napisao/la  SC

Andrej Kramarić opet odlučio kao pričuva

Luka Modrić
Luka Modrić

 

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Senegal u zadnjoj utakmici prije nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Pred više od 15.000 ljudi u osječkom Gradskom vrtu, hrvatska momčad preokrenula je rezultat u završnici utakmice pogocima Perišića i Kramarića.

Hrvatska igra u drugom dijelu ostavila je puno bolji dojam igrom s više igrača u završnici, posebno igrom u obrambenom bloku iako su Senegalci poveli pogotkom Sarra u 48. minuti tako što je strijelac primio dubinsku loptu iza leđa stopera Vide.

U 63. minuti Perišić je iz slobodnog udarca izjednačio, lopta je okrznula "živi zid" i prevarila vratara Dialla.

U 78. minuti Kramarić je po tko zna koji put presudio utakmicu kao pričuva.

Primio je loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, oslobodio se driblingom za prvu udarac, lopta se ponovo odbila do Kramarić koji je iz drugoga pokušaja bio precizan.

U drugom dijelu Mane je oz slobodnog udarca uzdrmao okvir gola, Senegalci su još dva, tri puta zaprijetili, ali nisu stvorili izglednu šansu koju je promašio Modrić nakonm Kalinićeva proigravanja.

U prvom dijelu Senegal je bio puno bolji, nezaustavljivi Mane i ostali senegalski napadači lakoćom su izlazili na zadnju liniju i stvorili nekoliko izglednih šansi.

Subašić je dvama obrana postao najbolji hrvatski igra u prvom dijelu utakmice.

HRVATSKA: Subašić (od 67. L. Kalinić), Vida, Lovren (od 46. Jedvaj), Ćorluka, Strinić, Badelj (od 46. Kramarić), Rakitić (od 65. Kovačić), Rebić (od 61. Brozović), Modrić, Perišić, Mandžukić (od 46. N. Kalinić).

SENEGAL: Diallo, Gassana, Koulibaly, Sane, Sabaly, Gueye, A. N'Diaye (od 74. P. A. N'Diaye), Sarr (od 74. Diouf), Mane, Niang (od 64. Keita), Sakho.

Priprmemna utakmica: Hrvatska - Senegal 2:1 (Perišić 63, Kramarić 78/Sarr 48)