Hrvatska se poigrala s ugledom jedne od najvećih nogometnih nacija na svijetu

Četvrtak, 21. lipnja 2018. 22:02 Napisao/la  SC

Skupina D, 2. kolo: Argentina - Hrvatska 0:3. Rebićev pogodak pokazao se presudnim, kako je vrijeme odmicalo argentinska momčad sve se više raspadala po svim linijama

Hrvatska se poigrala s ugledom jedne od najvećih nogometnih nacija na svijetu

 

Hrvatska je uvjerljivo pobijedila (3:0) Argentinu i nakon dva kola ostvarila plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, prvi put nakon 1998. godine.

Na kraju je pobjeda začinjena poigravanjem koje odavno nije viđeno na ovako visokoj razini natjecanja!

U sudačkoj nadoknadi hrvatska je momčad ušla u završnicu s nekoliko igrača viška.

Potpuno poremećena argentinska obrana nemoćno je gledala malonogometnu završnicu u kojoj je Kovačić odigrao Rakitiću za pogodak koji je ponizio jednu od najvećih nogometnih nacija na svijetu.

I najboljega igrača na svijetu koji nije uputio ni jedan udarac prema Subašiću!

U 53. minuti Caballero je pogrešno htio loptom prebaciti Rebića.

Iako nije bio pod pritiskom argentinski vratar praktično je dodao loptu Rebiću, koji je atraktivnim volej-udarcem loptu poslao u mrežu preko argentinskog vratara - 0:1.

Rebićev pogodak pokazao se presudnim, kako je vrijeme odmicalo argentinska momčad sve se više raspadala po svim linijama.

U prvom poluvremenu obostrano je prevladavala velika nervoza, koja je sputavala točniji protok lopte.

Argentinci su bili očekivano nervozni, nije jasno zbog čega su se nervozno počeli ponašati hrvatski igrači među kojima je prednjačio preagresivni Rebić.

U 39. minuti Rebić je dobio žuti karton za grubi start zbog kojega je lako mogao prijevremeno otići u svlačionicu.

Dobro je djelovao obrambeni blok hrvatske reprezentacije, iako je teško razlučiti je li Messi većim dijelom utakmice šetao zato jer je malodušan ili zato što jer imao malo prostora za igru.

Argentina ne bi ozbiljno ušla u završnicu da u 29. minuti Lovren nije pogrešno gradio loptu, Acuna je oteo loptu hrvatskom stoperu, odigrao Perezu koji je promašio prazna vrata sa 14 metara.

Bila je to najbolja prilika do odmora, bolja od Mandžukićeve (32) nakon Vrsaljkova ubačaja kada je pomoćni sudac bez razloga mahao zastavicom.

U 4. minuti Perišić je izašao sam slijeva ispred Caballera, ali je bio previše zatvoren da argentinski vratar ne bi uspio skrenuti loptu.

Najbolju hrvatsku priliku propustio je Rebić u sudačkoj nadoknadi, kada je argentinska momčad izgubila loptu u idealnoj poziciji za Modrića koji je sjajno proigrao hrvatskoga napadača na lijevoj strani igrališta.

Nažalost, Rebić je na čistini u primanju lopte toliko pogriješio da više nije imao priliku ući u poziciju za otvoreni udarac.

Argentina je iskazala poznate slabosti u organizaciji igre i protoku lopte koji ovisi o Messiju.

Dojam je da je malo više mirnoće u pas-igri hrvatske momčadi moglo već u prvom dijelu djelovati pogubno za očigledno neuravnoteženu argentinsku momčad.

U drugom dijelu nakon Rebićeva pogotka Sampaoli je brzo napravio tri zamjene, u 57. minuti morao je izaći i Rebić zbog lakše ozljede.

Argentina je promijenila momčad, ali je nastavila igrati isto rastrgano i bezidejno, što je bitno olakšalo posao hrvatskoj obrani.

U 64. minuti Meza je imao jedinu priliku vratiti Argentinu u utakmicu, traljavi udarac Subašić je obranio bez problema, odbijenu loptu Messi iz blizine nije uspio dobro reagirati.

Sve što je poslije toga Argentina napravila najbolje se ugleda u reakciji Otamendija, koji je u 84. minuti mučki loptom napucao Rakitića na travi.

Izgubio je potpuno živce i dobio žuti karton!

U 80. minuti nakon povezne izmjene lopte na postavljenu obranu, Modrić je s 25 metara rezantnim udarcem loptu poslao uz lijevu vratnicu nemoćno zaleglom Caballera - 0:2.

U 87. minuti Rakitić je is slobodnog udarca pogodio prečku...

Rezultat je mogao izgledati još uvjerljivije, zadnjih desetak minuta ionako se više nije igrao nogomet između dvije donekle ravnopravne momčadi.

ARGENTINA: Caballero, Mercado, Otamendi, Tagliafico, Mascherano, Salvio (56 Pavon), Perez (67 Dybala), Acuna, Meza, Messi, Aguero (54 Higuain)

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić, Brozović, Rakitić, Modrić, Rebić (57 Kramarić), Perišić (82 Kovačić), Mandžukić (90+3 Ćorluka)

Skupina D, 2. kolo: Argentina - Hrvatska 0:3 (Rebić 53, Modrić 80, Rakitić 90+1)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.