Ivan Rakitić: Već sam rekao da je za mene Leo Messi najbolji igrač svih vremena

Srijeda, 20. lipnja 2018. 20:58 Napisao/la  SC

Moramo biti pravi kolektiv na terenu, lopta nam mora ići pametno, pomagati jedni drugima. Velika je stvar što imamo toliko igrača u velikim klubovima, kaže Rakitić

Ivan Rakitić
Ivan Rakitić Foto: HNS

Ivan Rakitić najavio je susret s prijateljem Leo Messijem, Hrvatska u četvrtak (20) igra protiv Argentine:

- Za mene je veliki užitak igrati protiv Argentine, jedne od najboljih reprezentacija svijeta, a sigurno da sam još motiviraniji jer je riječ o Svjetskom prvenstvu. Leo Messi? Pa što mogu suigračima ispričati o njemu, a da ne zna cijeli svijet? Svi znamo da je on najbolji igrač svijeta, sigurno će i protiv nas imati svoje trenutke, a svi zajedno mu moramo otežati dan, ne dopustiti da uživa u toj utakmici. Argentina je favorit grupe, ali i cijelog turnira, remi s Islandom ne može promijeniti moje mišljenje o njima. No, ovo će biti drugačija utakmica, Hrvatska ipak igra drugačije od Islanda, a ovaj je dvoboj krucijalan i za nas i za njih. Igramo protiv odlične momčadi i najboljeg igrača svijeta, čeka nas težak zadatak. Vidio sam da je Messi protiv Islanda imao osam udaraca na gol, promašio i penal, znači da je mogao zabiti dva-tri gola. Bit će teško. Mi želimo pokazati kako Hrvatska ima sjajnu momčad, kako možemo igrati na visokom nivou. Moramo biti pravi kolektiv na terenu, lopta nam mora ići pametno, pomagati jedni drugima. Velika je stvar što imamo toliko igrača u velikim klubovima, igrače koji osvajaju i najveće trofeje. Respektiramo Argentinu, znamo da imaju Messija, ali najbolja momčad ili najbolji pojedinac ne pobjeđuju uvijek, kazao je Rakitić.

Rakitićeva očekivanja su jasna:

- Znamo da će Argentina igrati svoj nogomet, a mi za pobjedu moramo biti - perfektni. I tako igrati od prve do zadnje minute, moramo im otežati posao, oni ne smiju uživati u utakmici. Vjerujem kako je i naš trener pripremljen za bilo koju situaciju, no velika nam je čast igrati na ovakvoj sceni protiv takve momčadi i Lionela Messija.

Usporedna glavnih igrača Argentine i Hrvatske, Lionela Messija i Luku Modrića:

- Meni je privilegija igrati s takvim igračima, obojica su svjetske klase, ali potpuno različiti u stilu igre. Leo Messi je krucijalan igrač Barcelone, on stalno zabija, svi znamo koliko nam znači. Luka Modrić je kapetan i lider hrvatske reprezentacije, ima svoju težinu u svlačionici, a u najboljoj momčadi svijeta uvijek bi imao mjesta za obojicu. Užitak je igrati s takvim igračima, a već sam nekoliko puta rekao da je za mene Messi najbolji igrač svih vremena, nadam se da ćemo se još dugo družiti u Barceloni. Neću reći da je on motiviran, već ultra-motiviran igrajući za reprezentacije. Kada god bi pričao o Argentini na lice bi mu se navukao poseban osmijeh, mislim da nitko ne bi taj dres nosio s većim ponosom od njega. Cijeli se daje za reprezentaciju, to respektiram, to svi moraju respektirati, kazao je Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.