Hakanu Süküru prijeti zatvor, bivši nogometaš optužen za pokušaj vojnog udara

Petak, 12. kolovoza 2016. 17:16 Napisao/la  SC

Državno tužiteljstvo podignulo je zahtjev za uhićenjem zbog sumnji da je Sukur umiješan u "naoružanu terorističku organizaciju"


Hakan Sükür mogao bi u zatvor ako SAD uvaže zahtjev turskog tužiteljstva i izruče slavnog nogometaša. Sukur je optužen da je sudjelovao u pokušaju vojnog udara u Turskoj!

Državno tužiteljstvo podignulo je zahtjev za uhićenjem zbog sumnji da je Sukur umiješan u "naoružanu terorističku organizaciju", pa mu je obavljen pretres dvije kuće na zapadu Turske. Süküru i njegovu ocu zaplijenjena je imovina u Turskoj, koja se procijenjuje na 60 milijuna eura!

Sükür se početkom godine javno deklarirao kao pristalica političke opcije, koja stoji iza pokušaja vojnog puča. Prije nego što je postao meta turskog državnog odvjetništva, preselio je u SAD, gdje živi i glavni osumnjičeni da je bio 'mozak operacije' Fethullah Gulen. Hakan je izražavao podršku Gulenu.

Sükür je jedan od najboljih turskih nogometaša svih vremena, za reprezentaciju je igrao 112 puta, postigao je 51 pogodak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.