Giovanni Trapattoni jedan od kandidata za novog izbornika Azerbejdžana

Srijeda, 22. listopada 2014. 16:15 Napisao/la  SC

Jedan od najtrofejnijih europskih trenera svih vremena spreman je za novi izazov u 75. godini kao nasljednik njemačkog stručnjaka Bertija Vogtsa

Giovanni Trapattoni jedan je od glavnih kandidata za novog izbornika Azerbejdžana! Jedan od najtrofejnijih europskih trenera svih vremena spreman je za novi izazov u 75. godini kao nasljednik njemačkog stručnjaka Bertija Vogtsa, kojemu je vrijeme na klupi Azerbejdžana isteklo nakon katastrofalnog poraza (0:6) od Hrvatske u Osijeku. Bertiju Hrvatska očito nije suđena još tamo od Lyona, kada su pod vodstvom Ćire Blaževića vatreni pobijedili 3:0 i ostvarili plasman u polufinale SP-a. Trapattoni ima drugačije iskustvo s Hrvatima, barem s nekim od njih. Naime, posao sa čelnicima azerbejdžanskog saveza odrađuje riječki menadžer Predrag Rački, dugogodišnji Trapattonijev suradnik.

Trapattoni je bez posla od kraja kvalifikacija za SP 2014. godine, kada je napustio klubu irske reprezentacije. Nije lako nabrojati sve uspjehe jednog od petorice trenera na svijetu (Trapattoni, Happel, Mourinho, Guttmann i Ivić), koji su bili nacionalni prvaci u četiri različite države (Trapattoni je bio prvak Italije, Njemačke, Portugala i Austrije). Jedino su Udo Lattek i Trapattoni osvojili sva tri europska trofeja (Kup kupova, Kup UEFA, Kup prvaka).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.