Gianni Infantino postao novi predsjednik FIFA-e u drugom izbornom krugu

Petak, 26. veljače 2016. 19:17 Napisao/la  SC

Cijeli će svijet pljeskati i onome što ćemo raditi u Fifi u budućnosti. Moramo raditi zajedno i biti ponosni, rekao je Infantino suznih očiju


Gianni Infantino novi je predsjednik FIFA-e! Infantino je izabran u drugom krugu u kojemu je novi predsjednik dobio 115 glasova.

Šeik Salman dobio je 88 glasova, prince Ali 4 glasa, Jérôme Champagne nije dobio ni jedan glas.

- Hvala svima, svim kandidatima! Ovo je bilo jedno sportsko natjecanje u kojem samo jedan može pobijediti. Ovo je bio znak demokracije u Fifi i želim biti predsjednik svih 209 članica Fife. Počinje nova era u Fifi u kojem će nogomet biti u centru pažnje. Vratit ćemo ugled koji je Fifa izgubila i cijeli će nam svijet zapljeskati. Cijeli će svijet pljeskati i onome što ćemo raditi u Fifi u budućnosti. Moramo raditi zajedno i biti ponosni, rekao je Infantino suznih očiju na početku mandata koji će trajati do 2019. godine.

U prvom krugu nijedan od četiri kandidata nije dobio dvije trećine glasova. Najviše glasova dobio je Gianni Infantino (88 glasova), a slijedio ga je šeik Salman (85). Prince Ali dobio je 27 glasova, a Jerome Champagne samo sedam.

Tokyo Sexwale povukao se uoči glasovanja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.