Gianni Infantino: Nogometni svijet je u šoku nakon tragičnog incidenta u Indoneziji

Nedjelja, 02. listopada 2022. 14:44 Napisao/la  Kristian Sirotich
Gianni Infantino
Gianni Infantino

Katastrofa koja se dogodila na stadionu u Indoneziji gdje su u stampedu poginule 174 osobe "nezamisliva je tragedija", izjavio je u nedjelju predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Najmanje su 174 osobe poginule u subotu u stampedu na stadionu u gradu Malang, u istočnom dijelu otoka Java, kada su ogorčeni navijači poražene domaće ekipe nahrupili na teren.

Policija je tada ispalila suzavac pokušavajući kontrolirati situaciju, što je izazvalo stampedo u kojem su se mnogi ugušili.

"Nogometni svijet je u šoku nakon tragičnog incidenta u Indoneziji", kazao je Infantino dodavši da se radi o "crnom danu za sve koje vole nogomet".

Čelnik FIFA-e je uputio i "najdublje izraze sućuti obiteljima i prijateljima žrtava". 

"Zajedno s FIFA-om i nogometnom zajednicom, sve naše misli i molitve su za žrtve i ozlijeđene kao i za narod Indonezije, Azijsku nogometnu federaciju (AFC), indonezijski savez i ligu  u ovim teškim trenucima", dodao je.

Tragedija koja se dogodila u Indoneziji izazvala je reakcije diljem svijeta pa je odlučeno da će na španjolskim stadionima prije početka prvenstvenih utakmica u nedjelju minutom šutnje biti odana počast poginulima u Malangu, objavila je LaLiga.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.