FRANCUSKA - NJEMAČKA Elf traži četvrti uzastopni polufinale, tricolori žele osvetu

Petak, 04. srpnja 2014. 10:51 Napisao/la  SC

Četvrtfinale (18): Francuska - Njemačka. Francuzi imaju nekoliko dobrih razloga zbog koji žele pobijediti Njemačku. Prvo su porazi u polufinalu svjetske smotre 1982. i 1986.

Francuska i Njemačka otvorit će utakmice četvrtfinala (18 sati) na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Elf ima povijesnu priliku četvrti put zaredom izboriti plasman u polufinale svjetske smotre što dosad nije pošlo za rukom niti jednoj reprezentacijiu. Miroslav Klose i dalje traži još jedan pogodak koji će mu donijeti titulu najboljeg strijelca svjetskih prvenstava. U prethodne tri utakmice između Francuske i Njemačke na SP-ima postignuto je čak 17 golova, odnosno 5,7 po utakmici. Francuska i Njemačka dosad su ukupno igrali 25 puta, tricolori su slavili 11 puta, Njemačka osam uz šest remija.

- Francuska ima jaku veznu liniju, ali ako svi odigramo dobru utakmicu vjerujem da smo bolja momčad, rekao je Toni Kroos, veznjak Njemačke.

- Pritisak za nas nije ništa novo. On je prisutan jer smo dobri igrači i imamo odličnu momčad, te su ujedno očekivnja velika. Svi žele da pobijedimo i sve ostalo bi se smatralo neuspjehom. Znamo se nositi s time, zaključio je Kroos.  

Francuzi imaju nekoliko dobrih razloga zbog koji žele pobijediti Njemačku. Prvo su porazi u polufinalu svjetske smotre 1982. i 1986., a drugi je nasrtaj vratara Harolda Schumachera na Patricka Battistona 1982. kada mu je slomio dva zuba, rebro i ozljedio kralježnicu. Sudac nije svirao ni prekršaj, Schumcher je izjavio da će mu rado platiti popravak zuba što je skoro izazvalo međunarodni incident između dvije države.

Francuska na ovom Svjetskom prvenstvu djeluje moćno iako utakmica protiv Nigerije nije bila najbolje izdanje tricolora. Didier Deschamps pojasnio je kada je sve krenulo u pravom smjeru.

- Devetnaestog studenog! Tada smo pobijedili Ukrajinu 3:0 u dodatnim kvalifikacijama i nadoknadili 0:2 iz prve utakmice. Priča oko momčadi, stožera, sve se tada promijenilo, rekao je francuski izbornik.

- Kada napredujete kroz turnir utakmice postaju sve teže. Njemačka voli imati posjed lopte, žele nametnuti svoj ritam i imaju jako puno iskustva u ovoj fazi na velikim prvenstvima. Oni su jako zahtjevan protivnik i morat ćemo se prilagoditi. Možda ispišemo novu stranicu povijesti, zaključio je Didier Deschamps.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.