FIFA službeno potvrdila, SP 2022 održava se od 21. studenog do 18. prosinca

Petak, 25. rujna 2015. 16:01 Napisao/la  SP

Mijenjaju se kalendari natjecanja nacionalnih prvenstava, Lige prvaka, Europske lige te kvalifikacija za plasman na SP 2002. godine


FIFA je objavila da će Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru trajati od 21. studenog do 18. prosinca. Izvršni odbor FIFA-e u petak je potvrdio pretpostavke da će SP 2022. postati prvo u povijesti koje se igra u zimskom terminu zbog nepodnošljivo visokih temperatura u standardnom ljetnom terminu.

Istom, prvenstvo će trajati kraće četiri dana nego što je uobičajeno (32 dana) i završava na nacionalni katarski praznik.

Ovakvom odlukom mijenjaju se kalendari natjecanja nacionalnih prvenstava, UEFA će terminu SP-a morati prilagoditi natjecanja Lige prvaka i Europske lige kao i kvalifikacijske utakmice za plasman na SP 2002. godine.

Izvjesno je da će pripreme reprezenetacija trajati kraće, klubovi su obavezni pustiti igrače sedam dana prije početka Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.