FIFA priznala korupciju, Jack Warner doživotno suspendiran zbog primanja mita

Utorak, 29. rujna 2015. 15:18 Napisao/la  SC

FIFA ubrzala neke procese pod pritiskom SAD-a


FIFA je sramežljivo počela priznavati da je ogrezla u korupciju! Čelna svjetska organizacija službeno je potvrdila da je bivši dopredsjednik Jack Warner doživotno suspendiran iz nogometa zbog primanja mita u glasovanju za svjetska prvenstva 2018. i 2022. godine. Mali je to korak za poštenje u nogometu, ali veliki za FIFA-u!

Waren (81) je kao predstavnika Trinidada i Tobaga bio na čelu Nogometnog saveza Kariba i Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF) do 2011. godine, kada je podnio ostavku.

- Na svom položaju bio je ključni igrač u prevarama koje uključuju nuđenje i primanje neobjavljenih i nezakonitih isplata, stoji u službenom priopćenju.

Jasno da je FIFA ubrzala neke procese pod pritiskom SAD-a, koje žele suditi Warneru i trinaestorici sadašnjih i bivših dužnosnika FIFA-e koji su optuženi u svibnju za korupciju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.