FIFA IZABRALA

Leo Messi najbolji igrač na svijetu

Ponedjeljak, 23. rujna 2019. 22:46 Napisao  I. V.

Luka Modrić u idealnoj momčadi

Leo Messi
Leo Messi

Leo Messi proglašen je najboljim igračem na svijetu, Luka Modrić izabran je u idealnu momčad FIFA-e.

FIFA je na svečansti nogometa u Milanu objavila imena najbolje nogometašice i nogometaša na svijetu, kao i trenera u muškom i ženskom nogometu.

U četvrtom izboru FIFA-e, Messi je prvi put proglašen najboljim.

Cristiano Ronaldo proglašen je dvaput najboljim, Luka Modrić najbolji je bio prošle godine.

Najbolji vratar na svijetu je vratar Liverpoola Allison.

U Allisona u idealnoj momčadi su Matthias de Ligt (Juventus), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), Frenkie de Jong (Barcelona), Luka Modrić (Real Madrid), Eden Hazard (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Juventus), Leo Messi (Barcelona), Kylian Mbappe (Paris SG).

Najbolji trener je Jurgen Klopp, najbolju trenericu je izbornica svjetskih prvakinja SAD-a Jill Ellis.

Najbolja nogometašica je Amerikanka Megan Rapinoe.

Nagradu za "fair play" dobio je menadžer Leeds Uniteda Marcelo Bielsa, jer je naredio svojim igračima da puste pogodak svom protivniku nakon što su oni postigli gol dok je protivnički igrač ozlijeđen ležao na travnjaku.

Nagradu Ferenc Puskas za najbolji pogodak sezone dobio je mladi Mađar Daniel Zsori za sjajan pogodak "škaricama" u dresu Debrecena.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.