FIFA izbor: Diego Simeone je uspješniji trener od Joachima Lowa i Carla Ancelottija

Srijeda, 29. listopada 2014. 08:51 Napisao/la  SC

 Simeone je ostvario izuzetan uspjeh s momčadi Atletica, koji se ni po čemu osim po rezultatima ne može mjeriti s najboljim europskim klubovima.  Low i Ancelotti ostvarili su očekivano, jer vode ponajbolje momčadi na svijetu


FIFA je objavila listu kandidata za trenera godine 2014. na kojoj su nameću trojica favotira: Joachim Low, koji je postao svjetski prvak na klupi njemačke reprezentacije, Carlo Ancelotti, koji je osvojio Ligu prvaka na klupi Real Madrida i Diego Simeone, koji je osvojio španjolsko prvenstvo i igrao finale Lige prvaka na klupi Atletica Madrid.

Diego Simeone zasluženo je proglašen najboljim trenerom u Španjolskoj, boljim od Carla Ancelottija. Hoće li Simeone pobijediti u izboru FIFA-e nije lako predvidjeti, glasačka mašinerija pod jakim utjecajem njemačkoj lobija neće tek tako preći preko velikog uspjeha Joachima Lowa. Objektivno, Simeone je zaslužio titulu najboljega na svijetu, jer je ostvario izuzetan uspjeh s momčadi kluba, koji se ni po čemu osim po rezultatima ne može mjeriti s najboljim europskim klubovima. Low i Ancelotti ostvarili su očekivano, jer vode ponajbolje momčadi na svijetu.

Kandidati: Carlo Ancelotti (Real Madrid), Antonio Conte (Juventus, talijanska reprezentacija), Pep Guardiola (Bayern), Jürgen Klinsmann (američka reprezentacija), Joachim Löw (njemačka reprezentacija), José Mourinho (Chelsea), Manuel Pellegrini (Manchester City), Alejandro Sabella (argentinska reprezentacija), Diego Simeone (Atlético Madrid), Louis van Gaal (nizozemska reprezentacija/Manchester United).