SUPERCUP Liverpool osvojio trofej nakon izvođenja jedanaesteraca protiv Chelseaja

Srijeda, 14. kolovoza 2019. 23:47 Napisao/la  SC

Stéphanie Frappart, 35-godišnja Francuskinja, dobro odradila svoj posao zajedno s dvjema pomoćnicama. Mateo Kovačić odigrao vrlo korektno 100 minuta

slavlje u Istanbulu
slavlje u Istanbulu

 

Liverpool je osvojio Supercup!

Aktualni europski prvak osvojio je prvi europski trofej ove sezone nakon boljega izvođenja jedanaesteraca protiv Chelsea, pobjednika Europske lige.

Utakmica je ušla u povijest nogometa po tome što je finale jednog europskog natjecanja nogometaša prvi put sudila žena.

Stéphanie Frappart, 35-godišnja Francuskinja, dobro je odradila svoj posao zajedno s dvjema pomoćnicama.

Mateo Kovačić odigrao je vrlo korektno 100 minuta, uočljivo je stekao samopouzdanje otkada je menadžer postao Lampard.

Nakon desetak minuta, tijekom kojih su se izmjenjivali napadi, Chelsea je počeo dominirati.

Iznenadio je Chelsea kvalitetom igre u posjedu lopte na postavljenu obranu Liverpoola koja odavno nije izgledala tako podređeno u jednoj natjecateljskoj utakmici.

Izgledala je momčad Chelsea kao da ima igrača više na svakom dijelu terena, stalni ulasci u međuprostore remetili su raspored obrane europskog prvaka.

Posebno je ugodno iznenadio Kante na poziciji iza Girouda, francuski reprezentativac zajedno s Pedrom i Pulisicem lakoćom je stvarao višak.

U 36. minuti Pulisic je sjajno između četvorice igrača Liverpoola asistirao Giroudu, koji je slijeva istrčao ispred Adriana i pogodio mrežu - 0:1.

Postigao je Pulisic i atraktivni pogodak opravdano poništen zbog zaleđa u začetku akcije, pokazao je da bi mogao postati istinsko pojačanje.

Stvorio je Chelsea još nekoliko obećavajućih situacije, po Pedrovu udarcu Adrian je skremuo loptu u vratnicu, vratar Liverpoola zamalo je bio brži od Kovačića kojega je proigrao Pedro...

Reagirao je Klopp odmah na početku drugoga dijela, ušao je Firminio i Liverpool je odmah izjednačio.

Firminio je obavio teži dio posla, kada je dobio duel s Azpilicuetom i skrenuo loptu Maneu koji nekako provukao loptu kroz Kepinu ruku prije nego što je zatresao mrežu - 1:1.

Liverpool je idućih dvadesetak minuta djelovao dovoljno poduzetno da se Chelsea počne braniti, ali je nakon toga momčad energetski očigledno pala, što se Kloppu rijetko događa.

Chelsea je ponovo uspostavio razdoblje dominacije kroz posjed lopte, ali u drugom dijelu momčad Liverpoola puno je bolje zatvarala međuprostore, pa prilika pred Adrianom u drugom dijelu nije bilo.

Na drugoj strani u 75. minuti Kepa je dvaput spašavao: prvo je obranio Salahov udarac s 14 metara, onda je ostao stajati na gol-crti, kada ga je van Dijk pogodio pa se lopta odbila u okvir vratiju.

Na početku produžetka Firminio je prošao lijevom stranom, vratio loptu natrčalom Maneu koji je snažnim udarcem svladao Kepu... Okrznuo je Kepa loptu, koja se od grede odbila u mrežu - 2:1.

U 98. minuti Adrian je nespretno uletio pod noge Abrahamu, sutkinja Frappat pokazala je na bijelu točku, VAR je potvrdio njezinu prosudbu.

Jorginho je iz kaznenog udarca izjednačio - 2:2.

Naravno da je ritam sve više padao iako je koncentracija ostala na zavidnoj razini, pa se do kraja produžetaka rezultat mogao promijeniti samo u 113. minuti.

Tada je Barkley udarcem s 15 metara dobro protegnuo Adriana.

U seriji jedanaestaraca Adrian je nogom uspio obraniti Abrahamov udarac, svih pet igrača Liverpoola postali su strijelci.

LIVERPOOL: Adrian, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (91 Alexander-Arnold), Fabinho, Henderson, Milner (64 Wijnaldum), Oxlade-Chamberlain (46 Firminio), Salah, Mane (103 Origi)

CHELSEA: Kepa, Azpilicueta, Zouma, Christensen (84 Tomori), Emerson, Kante, Jorginho, Kovačić (101 Barkley), Pedro, Giroud (74 Abraham), Pulisic (74 Mount)

Europski Supercup: Liverpool - Chelsea 7:6, nakon 11m  (2:2) (Mane 48, 95/Giroud 36, Jorginho 99-11m)

Jedanaesterci: Firminio - 1:0, Jorginho - 1:1, Fabinho - 2:1, Barkley - 2:2, Origi - 3:2, Mount - 3:3, Alexander-Arnold - 4:3, Emerson - 4:4, Salah - 5:4, Abraham - Adrian brani

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.