EP: Sjeverna Irska srušila Ukrajinu i ostvarila povijesnu pobjedu, petominutni prekid zbog tuče

Četvrtak, 16. lipnja 2016. 19:50 Napisao/la  SC

Utakmica drugog kola Skupine C: Ukrajina - Sjeverna Irska 0:2

Reprezentacija Sjeverne Irske ostvarila je prvu pobjedu u debitantskom nastupu na Europskom prvenstvu svladavši Ukrajinu minimalnim rezultatom.

Ukrajina i Sjeverna Irska poražene su u utakmicama prvog kola te su oba izbornika odlučila mjenjati sastave u odnosu na prvi susret.

U prvom poluvremenu Ukrajinci su imali veći posjed lopte, ali najopasniju priliku stvorili su Irci u 34. minuti. Ward je ubacio iz kornera, a Cathcart pucao zamalo pored desne stative.

Nakon što je u 48. minuti pokušaj Seleznyova otišao pored lijeve stative, Irci su poveli. McAuley je dočekao ubačaj Norwooda iz slobodnjaka i zabio glavom za vodstvo.

McAuley se upisao u povijest kao strijelac prvog pogotka za Sjevernu Irsku na europskim smotrama.

U 56. minuti češki sudac Kralovec prekinuo je utakmicu zbog tuče, a nastavak je označio pet minuta kasnije.

Konačni rezultat postavio je McGinn u sudačkoj nadoknadi koji se najbolje snašao i odbijenu loptu pospremio u mrežu.

UKRAJINA: Pyatov, Fedetskiy, Khacheridi, Rakitsky, Shevchuk, Sydorchuk (76 Garmash), Stepanenko, Yarmolenko, Kovalenko (83 Zinchenko), Konoplyanka, Seleznyov (71 Fomenko)

SJEVERNA IRSKA: McGovern, Hughes, Cathcart, McAuley, Evans, Ward (69 McGinn), Evans (90+3 McNair), Davis, Norwood, Dallas, Washington (84 Magennis)

Utakmica drugog kola Skupine C: Ukrajina - Sjeverna Irska 0:2 (McAuley 49, McGinn 90+7)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.