EP: Španjolska pobijedila pogotkom u 87. minuti, Hrvatska se nema čega pribojavati protiv Češke

Ponedjeljak, 13. lipnja 2016. 16:59 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola Skupine D: Španjolska - Češka 1:0. Pique u 87. minuti odlučio utakmicu protiv Češke, koja  je cijelu utakmicu provela u svom kaznenom prostoru


U 88. minuti Iniesta je po tko zna koji puta ubacio izvana kao rukom, Pique je izmaknuo pažnji čeških braniča i udarcem glavom skrenuo loptu u mrežu pokraj nemoćnog Cecha - 1:0. Španjolska je pobijedila Češku tek u završnici utakmice nakon koje su jasni odnosi u Skupini D.

Bezmalo cijelu utakmicu španjolska reprezentacija pokušavala je postići pogodak na tipičan način. Del Bosque je nakon neuspjeha na SP u Brazilu promijenio pola momčadi, ali je stil nogometa ostao isti.

Španjolci su protiv Čeha na trenutke pretjerivali u posjedu lopte od čak 67 posto, nastojanja da se s loptom ušetaju u mrežu olakšala su posao češkoj obrani. Isplatilo se tek u 87. minuti...

Nekoliko izrazitih prilika i sijaset poluprilika španjolskih igrača nema smisla nabrajati. Valja napomenuti da prvi napadači (Morata/Aduriz) nisu na razini vrhunskih klasa (Iniesta, Da Silva, Fabregas...) koje igraju u središnjici momčadi.

Na koncu, utakmicu je riješio Pique, koji sa Sergijom Ramosom čini najbolji stoperski par na prvenstvu.

U 92. minuti Darida je uputio prvi udarac u španjolska vrata, De Gea je bio pravodoban. Bila je Češka blizu pogotku i kada je Fabregas izbacio loptu dva metra ispred gol-crte...

To je bilo sve od skromne češke momčadi! Hrvatska se Češke mora pribojavati više od Turske samo po tome što se igračima Pavela Vrbe nije neugodno cijelu utakmicu provesti u svom kaznenom prostoru kao protiv Španjolske.


ŠPANJOLSKA: De Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Jordi Alba, Busquets, Fabregas (70 Thiago Alcantara), Iniesta, Silva, Morata (62 Aduriz), Nolito (82 Pedro)

ČEŠKA: Cech, Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky, Darida, Plasil, Gebre Selassie (86 Šural), Rosicky (88 Pavelka), Krejci, Necid (75 Lafata)

Utakmica 1. kola Skupine D: Španjolska - Češka 1:0 (87 Pique)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.