EP: Portugal prvi finalist, Wales ispao za samo tri minute

Srijeda, 06. srpnja 2016. 23:09 Napisao/la  SC

Utakmica polufinala EP-a: Portugal - Wales 2:0. Uspjesi u današnjem nogometu počivaju na obrani čak i momčadi za koju igra Ronaldo

U 50. minuti Ronaldo je iz nebeskih visina za velšku branu udarcem glavom zatresao mrežu nakon prekida, a tri minute kasnije nakon Ronaldova udarca loptu je u padu u mrežu skrenuo Nani.

Dvama pogocima u tri minute Portugal je postao prvi finalist Europskog prvenstva, pobjeda protiv Walesa (2:0) tipična je priča o razlici u individaulnoj kvaliteti iako je najbolji igrač na utakmici bio Gareth Bale.

Bale je drugom dijelu igrao na svim mogućim pozicijama, pripremao i završavao akcije udarcima iz daljine, ali pomoći nije bilo.

Portugalska obrane igrala je bez najboljega igrača (Pepe), ali je ponovo pokazala da uspjesi u današnjem nogometu počivaju na obrani čak i momčadi za koju igra jedan od najboljih strijelaca svih vremena (Ronaldo).

PORTUGAL: Rui Patricio, Cedric, Bruno Alves, Fonte, Guerreiro, Danilo, Joao Mario, Renato Sanches (74 A. Gomes), Adrien Silva (79 Moutinho), Nani (86 Quaresma), Ronaldo

WALES: Hennessey, Chester, Williams, Collins (66 Williams), Gunter, Allen, Ledley (59 Volkes), King, Taylor, Bale, Robson-Kanu (63 Church)

Utakmica polufinala EP-a: Portugal - Wales 2:0 (Ronaldo 50, Nani 53)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.