EP: Pobjeda Mađarske nakon 52 godine, Austrija sa igračem manje od 66. minute

Utorak, 14. lipnja 2016. 19:49 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola Skupine F: Austrija - Mađarska 0:2

Mađarska je pobijedila Austriju 2:0 u prvom dvoboju Skupine F. Mađari su tri boda osigurali u nastavku utakmice koji su Austrijanci veći dio odigrali sa igračem manje. 

Mađarima je ovo prva pobjeda nakon 52 godine na Euru, posljednji su puta slavili 1964. u susretu za treće mjesto sa Danskom.

Austrijanci su mogli povesti već u prvoj minuti, Alaba je pucao, no lopta je odsjela na desnoj stativi. U 35. minuti zaprijetio je Junuzović s ruba šesnaesterca, ali je vratar Kiraly izbacio u korner.

Austrijanci su do poluvremena imali još jedan pokušaj kada je Arnautović poslužio Harnika, ali lopta je otišla daleko od desne stative. Zanimljivo, mađarski vratar Kiraly sa 40 godina i 74 dana današnjim nastupom postao je najstariji igrač u povijesti europskih prvenstava.

Nastavak su otvorili Mađari prilikom Dzsudzsaka koju je zaustavio vratar Almer. No, u 62. minuti Almer je bio nemoćan u dvoboju sa Szalaiem koji dovodi Mađare u vodstvo.  

Četiri minute kasnije Austrijanci ostaju sa igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Dragović. Vratar Almer spasio je Austriju sjajnom obranom u 71. minuti nakon udarca Nemetha, a izjednačenje je propustio zabiti Sabitzer u 73. minuti.

U 88. minuti Stieber pogađa za novo vodstvo Mađarske. Stieber je sve odradio sam, prošao nekolicinu austrijskih igrača i prebacio nemoćnog Almera.  


AUSTRIJA: Almer, Klein, Dragović, Hinteregger, Fuchs, Baumgartlinger, Alaba, Harnik (78 Schopf), Junuzović (59 Sabitzer), Arnautović, Janko (65 Okotie)

MAĐARSKA: Kiraly, Fiola, Guzmics, Lang, Kadar, Gera, Nemeth (89 Pinter), Nagy, Kleinheisler (79 Stieber), Dzsudzsak, Szalai (69 Priskin)

Utakmica 1. kola Skupine F: Austrija - Mađarska 0:2 (Szalai 62, Stieber 88)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.