EURO 2016

Ivan Perišić pogodio za pobjedu i prvo mjesto

Utorak, 21. lipnja 2016. 22:57 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola Skupine D: Hrvatska - Španjolska 2:1. Subašić obranio kazneni udarac Sergiju Ramosu


U 87. minuti sijevnula je jedna od rijetkih kontri hrvatske reprezentacije. Kalinić je gurnuo loptu lijevom stranom najboljem hrvatskom igraču, Perišić je u silovitom trku pretrčao Piquea, koji je uklizao u bloku taman toliko da skrene loptu, koja je prevarila De Geu i uz bližu vratnicu završila put u mreži za provalu oduševljena hrvatskih navijača - 2:1.

Pogotkom Ivana Perišića hrvatska reprezentacija pobijedila je Španjolsku, koja je doživjela prvi poraz na europskim prvenstvima nakon 14 utakmica. Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini.

U 7. minuti dogodila se španjolska minijatura zbog koje se dolazi na stadione!

Da Silva je majstorski podvalio okomitu loptu u kaznenom prostoru, ispala su čak trojica hrvatskih braniča. Fabregas je sam izašao ispred Subašića iskosa desno, prebacio hrvatskog vratara, Morata je dotrčao do lopte prije Srne i s metra udaljenosti postao sretni strijelac - 0:1. Duboki naklon za vrhnunsko umijeće!

U 12. minuti Hrvatska je stvorila je najbolju šansu nakon neforsirane pogreške protivnika. De Gea je zakasnio u ispucavanju, Kalinić je pravodobno stisnuo, lopta se odbila od Rakitića, koji je zdesna s ruba kaznenog prostora reeagirao u stilu igrača Barcelone.

Po odmjerenom lob-udarcu lopta je udarila u prečku i vratnicu, pala na gol-crtu i izašla u polje! Šteta što nije bio pogodak zbog potpunog estetskog doživljaja!

Hrvatska reprezentacija prvi dio utakmice provela je očekivano na svojoj polovici i pretežito gledala kako Španjolci "tika-takaju" s loptom. Nekoliko je puta "tika-takalo" oko Subašića, dvije, tri španjolske akcije nisu slutile dobrim za hrvatsku obranu.

Što se tiče igre hrvatske reprezentacije, Rog je igrao da bi čuvao Iniestu, Jedvaj je igrao stopera da bi se Čačić mogao hvaliti iznenađenjem, Vrsaljko je igrao na lijevom boku, Pjaca na mjestu bočnog napadača, Kalinić u vrhu napada...

Hrvatski navijači znali su da u Bordeaxu neće gledati najbolje od hrvatskog nogometa protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. I to je bilo dovoljno da Hrvatska pobjedi Španjolsku u najjačem sastavu!

U 45. minuti Perišić se varkom oslobodio Juanfrana na lijevoj strani, ubacio precizno na prvu vratnicu, Kalinić je pobjegao Sergiju Ramosu i elegantno vanjskim dijelom kopačke loptu u ravni prve vratnice skrenuo u mrežu pokraj zbunjenog De Gee - 1:1. Još jedan naklon do poda, ovog puta za hrvatsko umijeće!

U drugom dijelu hrvatska reprezentacija puno je bolje stajala u bloku kojega Španjolci više nisu razvlačili kao u prvom dijelu. Manje je prostora bilo za dodavanja iz drugoga plana kakvo je u 71. minuti u svom stilu izveo Iniesta.

Da Silva je krenuo na loptu, Vrsaljko je neoprezno naletio s leđa, sudac Bjorn Kuipers pokazao je na bijelu točku.

Sergio Ramos odlučio je postati strijelac s bijele točke, ali je Subašić prozreo njegovu namjeru i obranio udarac po sredini!

Nije hrvatska momčad izgledala bezopasno ni u drugom dijelu, u nekoliko organiziranih napada španjolska obrana izgubila je raspored.

U 87. minuti Perišić je pokazao zašto je jedan od najcjenjenijih europskih igrača, a u 93. minuti Da Silva je ušao u zadnju priliku, koja je završila u bloku, nakon čega je počeo veliko hrvatsko slavlje.

HRVATSKA: Subašić, Srna, Ćorluka, Jedvaj, Vrsaljko, Rog (82 Kovačić), Badelj, Perišić (90+4 Kramarić), Rakitić, Pjaca (90+2 Čop), Kalinić

ŠPANJOLSKA: De Gea, Juanfran, Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba, Fabregas (84 Thiago), Busquets, Iniesta, Silva, Morata (67 Aduriz), Nolito (60 Bruno)

Turska je ostvarila pobjedu, u zadnjoj utakmici osvojila 3 boda čime je poredak na ljestvici postao prirodniji.  

ČEŠKA: Cech, Kaderabek, Sivok, Hubnik, Pudil, Pavelka (57 Škoda), Darida, Plasil, Dockal (71 Sural), Necid, Krejci

TURSKA: Babacan, Gonul, Topal, Balta, Koybasi, Mor (69 Sahan), Tufan, Inan, Sen (61 Ozyakup), Turan, Yilmaz

Utakmice 3. kola Skupine D: Hrvatska - Španjolska 2:1 (Kalinić 45, Perišić 87/Morata 7), Češka - Turska (Yilmaz 10, Tufan 65)

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.