EP: Francuzi jedva pobijedili Albaniju pogocima u zadnjim minutama utakmice

Srijeda, 15. lipnja 2016. 22:59 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola Skupina A: Francuska - Albanija 2:0. Strijelci Griezmann u 90. i Payet u 96. minuti. Roshi igrao od 71. minute


Francuska je opet pobijedila pogocima u zadnjim minutama. Zapravo, strijelac odlučujućeg pogotka u utakmici protiv Albanije bio je Griezmann. Rami je ubacio zdesna, Griezmann je u 90. minuti ostao sam na 6 metara i glavom loptu skrenuo u mrežu - 1:0.

Payet je u 96. utakmici u svom stilu prošao nekoliko igrača i sa 13 metara plasirao loptu za 2:0.

Albance je Griezmannov pogodak potpuno slomio, imali su razloga za tugu. Nekoliko minuta dijelilo ih je od senzacionalnih 0:0 protiv domaćina Europskog prvenstva. Ne bi bilo nezasluženo....

Deschamps je ničim izazvan utakmicu počeo bez dvojice ponajboljih igrača, Pogbe i Griezmanna, koji nisu dočekali kraj utakmice protiv Rumunjske.

Nešto u francuskoj momčadi očito ne štima ako je suditi po Deschampsovim potezima i igri.

Ako ništa drugo, Deschamps je barem pogodio s izmjenama, kada je u nastavku u igru uveo Pogbu i strijelca Griezmanna.

Albanska reprezentacija pokazala je iznimnu discipliniranost i taktičku zrelost sve do same završnice, kada je snažni francuski pritisak iznudio pogrešku uže obrane i Griezmannov pogodak.

Imali su Francuzi nekoliko šansi, Giroud je pogodio vratnicu. Nisu ni Albanci bili bezopasni, najbliži su pogotku bili kada je Sagna zatresao vlastiti okvir vratiju.

Reprezentativac Rijeke Odise Roshi igrao je od 71. minute na standardnoj poziciji. 

FRANCUSKA: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Kante, Matuidi, Coman (68 Griezmann), Payet, Martial (46 Pogba), Giroud (77 Gignac)

ALBANIJA: Berisha, Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli, Kukeli (74 T. Xhaka), Lila (71 Roshi), Abrashi, Roshi, Sadiku, Lenjani

Utakmica 2. kola Skupina A: Francuska - Albanija 2:0 (Griezmann 90, Payet 90+6)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.